Besluiten van college B en W

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van B en W heeft onder meer alsvolgt besloten:

Uitvoeringsplan Toezicht en Handhaving

Vanwege het coronavirus en onvoorzienbare personele ontwikkelingen, kunnen niet alle voorgenomen activiteiten op het gebied van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, leefbaarheid en bijzondere wetten, in 2020 worden uitgevoerd. Het college heeft daarom de te verwachten uit te voeren activiteiten bijgesteld in een plan 2.0. Dat wordt ter kennisname aan de gemeenteraad en aan de provincie Noord-Brabant aangeboden.


Vergroten woordenschat peuters

Het college heeft ingestemd met de aanschaf van de woordenschatmethode LOGO 3000 en bijbehorende training voor een bedrag van € 46.323,10. Dit ten behoeve van Het Palet/Peuterpalet, Octopus/De Kleine Markies, Het Kompas/Jip en Janneke en De Krabbenkooi/ Peuteropvang Mamaloe voor het schooljaar 2020/2021. De aanschaf en training worden bekostigd vanuit het budget voor het Onderwijskansenbeleid van het Rijk. Doelgroepkinderen vergroten hun school-woordenschat en kunnen beter doorstromen naar groep 3.        

Intrekken last onder dwangsom

Het college heeft de last onder dwangsom die aan de eigenaren van een perceel aan de Tholenseweg in Halsteren was opgelegd ingetrokken. Aan omgevingseisen is voldaan.