BC De Drieschaar
BC De Drieschaar Foto:

Welkom bij BC de Drieschaar badmintonvereniging

OSSENDRECHT - Vanaf dinsdag 25 augustus kan badmintonvereniging de Drieschaar weer terecht in de gelijknamige sporthal te Ossendrecht.

De jeugdleden krijgen iedere dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur training door een gediplomeerde trainer en vier begeleiders. Gedurende het winterseizoen wordt er door een U17 team competitie gespeeld, te beginnen op 12 september in Oosterhout. Voor alle leden worden regelmatig toernooitjes georganiseerd.

Ook is er ter aanmoediging maandelijks een wisseltrofee -gemaakt door trainer Larry- voor de geleverde inzet en sportiviteit. De eerste was voor Ryan Tunders, hij was er heel blij mee (zie foto).

Heb je ook zin om kennis te maken met badminton bij BC de Drieschaar, neem dan contact op met José Zandee, telefoon 674292 of Annemiek Levolger 06-16989643. Zij gaan je graag de fijne kneepjes van de badmintonsport leren.

Rondje Tholen voor de leden van TTC de Liefhebbers

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zondag 30 augustus rijden de leden van TTC de Liefhebbers een rondje Tholen.

De trimmers, die op racefietsen rijden, leggen een afstand af van 80 kilometer en hebben hun koffiestop bij het Veerhuis in Zijpe. De recreanten, die op gewone fietsen dan wel fietsen met ondersteuning rijden, trappen op die zondag 45 kilometer weg en houden hun koffiestop bij de Zeester in Scherpenisse. Na deze zondag resteren er nog maar 7 ritten en zit het verkorte seizoen, door het coronavirus, er weer op.


Burgemeester richt zich tot sportverenigingen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Burgemeester Frank Petter heeft een brief gericht aan de sportverenigingen in gemeente Bergen op Zoom. Hij zegt daarin:

"Het is alweer een aantal weken geleden dat de laatste update rondom het Covid-19 virus en de betekenis voor de sportsector met u is gedeeld. Dit betrof versoepelingsmaatregelen die per 1 juli 2020 van kracht gingen. Inmiddels is het landelijk beeld dat de besmettingen weer toenemen. De reeds bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht en ook in de landelijke persconferentie van vorige week is nogmaals een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van ons allemaal."


Lokale ontwikkelingen

"De analyse van de oplopende besmettingen laat volgens het RIVM zien dat veelal in de privé- en werksfeer de besmettingen zijn opgelopen. Op feestjes en bbq’s, in gebedshuizen, bij verenigingen, op kantoor, in de supermarkt of op de camping. Ook in Bergen op Zoom zie je een stijging van besmettingen."

Hoe verder

"Het was een bijzonder begin van het sportjaar 2020. Competities konden niet worden afgemaakt en sportcomplexen stonden tijdelijk leeg. Dit met alle gevolgen van dien. Wij waren dan ook zeer verheugd toen de eerste versoepelingen werden aangekondigd en de sportsector gefaseerd en onder voorwaarden weer kon opstarten. Wij hopen dat de situatie zoals deze op dit moment is, gehanteerd blijft. Met andere woorden wij hopen dat u als vereniging open kan en mag blijven om onze inwoners te kunnen laten genieten van sport en bewegen.

Dit kan echter alleen wanneer de coronamaatregelen worden opgevolgd. Gelet op de stijging van het aantal besmettingen zien wij ons genoodzaakt om actiever en strenger te controleren op het naleven van de maatregelen. Hier zal ook vanuit onze Boa’s aandacht voor zijn."


Wat nu

"Wij willen u op het hart drukken dat verdere verspreiding van het coronavirus alleen voorkomen kan worden als iedereen de regels respecteert en naleeft. Via dit bericht wil ik oproepen om binnen uw vereniging de maatregelen te hanteren en te handhaven. Neem voor de zekerheid de coronaprotocollen van uw sportbond of het NOC*NSF nog een keer door en doe aanpassing waar noodzakelijk. Roep uw leden op bij klachten thuis te blijven. Voor het uitbaten van de clubhuizen is het van belang dat de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland worden opgevolgd. Het niet naleven van de richtlijnen kan leiden tot een waarschuwing of in het ergste geval een boete."


Tot slot

"Sociale controle is essentieel. Spreek elkaar erop aan als personen zich niet aan de regels houden. Het is van cruciaal belang om de verspreiding van het virus tegen te gaan en ervoor te zorgen dat het aantal besmetting weer afneemt. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, denk aan uw eigen gezondheid, dat van uw naasten en die van andere mensen. Alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan.

Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben kunt u deze stellen via sport@bergenopzoom.nl."

BC De Drieschaar