Afbeelding
Foto:

Wint Wouts Dakwerk Vakwerk Award?

OSSENDRECHT – De Vakwerk Awards zijn in het leven geroepen om het vakwerk te laten zien en te belonen. Ossendrechtenaar Jeroen Wouts is een vakman als het op dakwerk aankomt. In de categorie Duurzame Bouw is hij inmiddels doorgedrongen tot de top-3 van de Vakwerk Awards. Met publieksstemmen kan hij winnen, en dat zou zowel letterlijk als figuurlijk een “kroon” op zijn werk betekenen.

Wie de Vakwerk Awards wint krijgt onder andere een nieuwe bedrijfsbus. En dat treft, want die van Jeroen Wouts (39) staat nét bij de garage, met een lege accu. Hij zegt: “In mijn werk rijd ik eigenlijk alleen rondjes om de kerk, en tijdens mijn vakantie heeft mijn bus net iets te lang stilgestaan. Niks erg dus. Ik zou toch heel blij zijn met een nieuwe bus, maar als ik de Vakwerk Awards zou winnen zou ik dat vooral een hele eer vinden.”

Jeroen is al 20 jaar actief als dakwerker, maar de afgelopen 9 jaar werkte hij als zelfstandige met zijn bedrijf Wouts Dakwerk. Bijna alle aannemers in de regio zijn inmiddels vertrouwd met het vakwerk van Jeroen Wouts. Zo raakte hij ook betrokken bij het bijzondere woonhuis dat door kunstenaar Jac van Nes werd ontworpen, en werd gebouwd aan de Ossendrechtseweg in Hoogerheide. “Het mooie van mijn vak vind ik het oplossingsgerichte denken. De opdracht van een dakwerker is eigenlijk heel simpel: je moet zorgen dat het water buiten blijft. Als je kunt denken als water, dan kom je in ons vak heel ver”, lacht Jeroen.
Toch stelde het hoefijzervormige, glooiende dak met mosbedekking aan de Ossendrechtseweg hem voor de nodige uitdagingen. “Het ontwerp is erg mooi. Je kunt zien dat Jac van Nes niet zomaar een kunstenaar is, maar dat hij ook echt wel wat van constructies weet. Voor mij was de uitdaging vooral het inwerken van het glazen dak op de toren, zodat alles vochtvrij zou blijven. Ik ben zeker trots op het resultaat. Ook als ik de Vakwerk Award niet zou winnen is dit een kroon op mijn werk.”

Jeroen Wouts’ vakwerk heeft publieksstemmen nodig om te kunnen winnen. Stemmen op deze Ossendrechtse vakman kan via https://vakwerk-awards.nl/alle-producten/dakopbouw-met-duurzame-elementen/


"Als je kunt denken als water, dan kom je in ons vak heel ver”