Remco van Haaren
Remco van Haaren Foto:

Onze voetballers hebben er zin in

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Vlak voor de competitie kijkt onze redactie altijd vooruit naar het nieuwe voetbalseizoen. Met een aantal 'echte' kenners gaan we dan een ochtend rond de tafel zitten en doen dan net of we er alles van weten. Wij zitten er met een individuele speler wel eens naast, maar de kracht van onze regionale amateurclubs weten we altijd wel goed in te schatten.

Sterker

Trainer Remco van Haaren van Halsteren-zaterdag: "We zijn nog sterker geworden in vergelijking met vorig seizoen. De kwaliteiten van onze huidige selectiespelers liggen dicht bij elkaar en het is onze doelstelling om kampioen te worden."

Halsteren-zaterdag had vorig seizoen zware pech wat het stilleggen van de competitie betreft. Ze stonden een straatlengte voor en konden de titel al bijna ruiken. Wij vragen ons af of het verlies van topper Fortunati opgevangen gaat worden. Daar staat tegenover dat runner-up Tholense Boys vele malen zwakker geworden is."


Zeeuwse klasse

Bij VVC '68 zijn ze dolblij dat ze weer ingedeeld zijn in de Zeeuwse klasse. Trainer Marco Ernest vertelt: "We hebben een selectie die in elke vierde klasse mee zou kunnen doen voor de prijzen."

Het zal in deze klasse waarschijnlijk een gevecht worden tussen VVC '68 en Steenbergen. SPS en Smerdiek zijn gevaarlijke outsiders, maar ook niet meer dan dat. Wij gokken op VVC, omdat daar een brede selectie staat en de mix van jeugd en ervaring uiteindelijk de doorslag zal geven.


Bouwen

Lepelstraatse Boys gaat het komend seizoen waarschijnlijk geen rol van betekenis spelen. Volgens middenvelder Dennis Voorbraak mikken de Boys niet op een bepaalde plaats: "Onder leiding van de nieuwe trainer Jaco Kouwen gaan we bouwen met de talentvolle jeugd die we echt wel hebben. We willen natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar bouwen is het voornaamste."


Lepelstraatse Boys viert 72-jarig bestaan

LEPELSTRAAT - Zaterdag 15 augustus jongstleden had voetbalvereniging Lepelstraatse Boys een klein feestje te vieren op hun prachtige sportpark.

Op deze dag werd 72 jaar geleden door het toenmalige bestuur besloten, om na 1937 “wild” voetbal te hebben gespeeld, zich in te schrijven bij de KNVB.

Men ging vanaf 1948 in competitieverband spelen bij de Noord-Brabantse voetbalbond. Het eerste elftal werd ingedeeld in de klasse 304A in de kring J. Tegenstanders in die tijd waren onder anderen Steenbergse Boys, NVS, Vosmeer, DIVO, OVV en RKFC (het huidige FC Bergen). Tegen laatstgenoemde vereniging werd de allereerste officiële competitiewedstrijd uit de historie van Lepelstraatse Boys gespeeld. Toevalligerwijs was uitgerekend FC Bergen afgelopen zaterdag de tegenstander in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2020-2021.

Na maandenlang geen wedstrijd gespeeld te hebben in verband met het het corona-virus, moest het jonge team van de nieuwe hoofdcoach Jaco Kouwen, zijn meerdere erkennen in FC Bergen. Na een 0-2 achterstand bij rust, werd de eindstand bepaald op 1-3.

Jaco Kouwen werd door het hoofdbestuur binnen gehaald, omdat bekend is dat de Zeeuwse oefenmeester oog heeft voor jeugdig talent binnen zijn vereniging. Dit liet Jaco Kouwen gelijk blijken, om de pas 14-jarige Jens Merle zijn debuut te laten maken in het eerste elftal.

Zilveren schoen terecht

HALSTEREN - Bij VVC '68 hebben ze de oude bestuurskamer gesloopt. Tussen de rommel kwam 'een zilveren schoen' tevoorschijn.

Die schoen werd destijds door BN DeStem uitgereikt aan een topscorer in het amateurvoetbal. Dat bleek Johan den Boef te zijn. Bij VVC hebben ze die schoen toch nog maar opnieuw uitgereikt, aan Johan den Boef natuurlijk.

Marco Ernest
Dennis Voorbraak
Voetbal VVC teambuildingdag
Lepelstraatse Boys
Johan den Boef met de zilveren schoen die te voorschijn kwam bij de verbouwing van de VVC bestuurskamer.
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag
Voetbal VVC teambuildingdag