Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Minder stijging aantal corona-besmettingen

BERGEN OP ZOOM - Uit nieuwste cijfers van corona-besmettingen in Bergen op Zoom blijkt een verdere daling. Op basis van de nieuwste cijfers die de GGD maandag met burgemeester Frank Petter deelde, kan opgemaakt worden dat de dalende trend zich in het weekend verder heeft voortgezet.

Bergen op Zoom past weer volledig in het landelijke beeld. Iedere dag komen er nog wel besmettingen bij, maar het gaat om kleine aantallen. Zo werden vorige week vrijdag en zaterdag in totaal 5 nieuwe besmettingen genoteerd.


Aanscherpen

Na de piek in het eerste weekend van augustus, nadat er een mobiele teststraat in Bergen op Zoom had gestaan, besloot de burgemeester een aantal eerder genomen maatregelen aan te scherpen. Omdat algemeen de indruk was dat mensen het minder nauw namen met de regels, werden die opnieuw tegen het licht gehouden. Zo werd bijvoorbeeld aan supermarkten gevraagd beter te kijken naar het aantal mensen dat in de winkel aanwezig mocht zijn en wordt aan iedere persoon gevraagd een winkelwagentje te gebruiken. Dit om ervoor te zorgen dat de anderhalve meter afstand beter in acht genomen kan worden. Ook volgde er een overleg met de horeca waarna er is besloten om met hulp van politie en boa’s alles in goede banen te blijven leiden.


Medewerking

Nu de cijfers een verdergaande dalende trend vertonen wil burgemeester Petter ook duidelijk laten blijken dat hij blij is met de medewerking die hij heeft gekregen van de inwoners, van supermarkten, van winkeliers, horeca en van het begrip van organisatoren van zowel grotere als kleinere evenementen. “Complimenten voor al die inspanningen. Goed om te zien dat mensen de oplopende cijfers als een belangrijk signaal hebben opgevat om weer voorzichtiger te worden. We gaan de goede kant op, maar we zijn er natuurlijk nog niet. De slogan dat we 'alleen samen Corona eronder kunnen krijgen' is niet voor niets in het leven geroepen. Als jong en oud zich daaraan houden, dan pas kunnen we op termijn het virus eronder krijgen”, aldus burgemeester Frank Petter.