Jeugdlid Jente Lint, erelid Leo de Wolf en voorzitter Marco van Elzakker van de 60-jarige Halsterse Tennis Vereniging.
Jeugdlid Jente Lint, erelid Leo de Wolf en voorzitter Marco van Elzakker van de 60-jarige Halsterse Tennis Vereniging. Foto: Bep Tielemans

"Gezonde toekomst voor Halsterse Tennis Vereniging"

HALSTEREN - De Halsterse Tennis Vereniging viert vrijdag 4 september het 60-jarig bestaan. Voorzitter Marco van Elzakker ziet een gezonde toekomst voor HTV.

“We hebben op dit moment 750 leden, en we hopen door te groeien naar de 850, dat moet kunnen lukken. Binnen onze gemeente hebben veel verenigingen het zwaar, maar wij redden ons goed. Zo goed, dat we erover nadenken om de verduurzaming van ons sportpark zelf te financieren. Zelf privatisering zou haalbaar kunnen zijn, dus ook die overweging maken we. We moeten ons blijven ontwikkelen, want de afgelopen 60 jaar heeft HTV immers ook niet stilgezeten", aldus Marco van Elzakker.


60+ toernooi

Over die 60 jaar gesproken: op vrijdag 4 september – de finaledag van het 60+ toernooi – wordt die gevierd met een receptie en reünie, die een leuke, muzikale omlijsting krijgt. Hoe mooi het ook zou zijn als één van de oprichters het 60+ toernooi zou winnen. HTV-lid van het eerste uur Leo de Wolf (89) doet niet mee. Als onderbouwing laat hij een brief uit 2010 zien, van de KNLTB, die hem als één van de sterkste spelers in zijn leeftijdscategorie benoemt. “Een ander moet ook kunnen winnen”, lacht hij bescheiden.

Jeugdlid Jente Lint (9) bijvoorbeeld, die heeft er wel oren naar om de komende jaren veel tenniswedstrijdjes te winnen. “HTV moet 100 worden”, zegt de enthousiaste jonge tennisster beslist, “en dan komt prinses Amalia om een lintje uit te reiken!”

Afbeelding