Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Fries wint ronde Woensdrecht

WOENSDRECHT - Zaterdag is de tweede wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer verreden. De start/finish was dit keer in het buitengebied van Woensdrecht. Na een schitterende eerste wielerkoers in Ossendrecht kwamen de renners ook massaal naar Woensdrecht.

De renners zijn gretig om weer wedstrijden te rijden, dit alles met in acht nemen van de corona-maatregelen. Het was wel benauwd warm. Hoewel de meeste renners het nieuwe parcours wel konden waarderen, zorgden de kasseien wel voor een extra moeilijkheidsgraad. Bij de Jeugd Categorie 7 was Mark Mandemaker de snelste, gevolgd door Raf de Caluwé op de tweede en Renzo Moretti op de derde plaats. De wedstrijd bij de Nieuwelingen werd in een eindsprint gewonnen door Jelle Boonstra, op de voet gevolgd door Viego Tijssen. Mees van Duren kwam op de derde plaats binnen.

Bij de elite/beloften stond wederom weer een zeer sterk rennersveld aan het vertrek. Voor heel wat renners betekende deze wedstrijd van 100 km een voorbereiding op het NK. Dit vindt volgende week plaats op de Vamberg. Het peloton werd aangevoerd met de winnaar van vorige week in Ossendrecht: Timo de Jong. Het peloton was nog maar net weggeschoten of er ontstond al een sterke kopgroep van 10 renners. De vroege aanval maakte van de wedstrijd op het 2700 meter lange parkoers door het buitengebied van Woensdrecht een slagveld. Met nog 10 kilometer te rijden gingen Hartthijs de Vries (Kollum) en Sjoerd Bax (Almkerk) in de aanval. Ze kregen Frank van den Broek (Voorhout) mee. Klassementsleider Timo de Jong was door een valpartij net hiervoor weggevallen uit de kopgroep. De Vries; “Ik had het gevoel dat ik de sterkste was in de kopgroep, samen met Sjoerd Bax. Uiteindelijk hebben wij het uitgevochten in de sprint.” Vorige week was de Vries ook al van de partij in de eerste corona-wedstrijd in Ossendrecht. “Voor mij is het geen punt om hiervoor helemaal uit Kollum (Friesland) te komen. Wij zijn al blij dat wij hier kunnen koersen.”

De volgende wedstrijd in de reeks van 5 is over twee weken in Hoogerheide, met als scherprechter de Scheldeweg.

Het peloton neemt de eerste bocht kort na de start in de corona-koers te Woensdrecht.