Stagiaires
Stagiaires

Vragen over stages in coronatijd

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Sinds het uitbreken van de coronacrisis is het aantal stageplaatsen met 50% afgenomen in vergelijking met 2019. Sommige leerbedrijven moeten tijdelijk hun deuren sluiten of stappen over op thuiswerken waardoor het onmogelijk wordt om stages te starten en af te ronden. Hierdoor kan er studievertraging ontstaan.
Bergse jongeren blijken zich zorgen te maken of ze hun stage wel kunnen uitvoeren of afronden. Over deze problematiek heeft de PvdA vragen gesteld aan B en W. Onder andere 'hoeveel stagiaires heeft de gemeente Bergen op Zoom binnen haar eigen organisatie in dienst? En hoe verhoudt dit zich met een jaar geleden? Hebben alle stagiaires hun stage bij de gemeente Bergen op Zoom af kunnen ronden? Heeft de gemeente Bergen op Zoom binnen haar eigen organisatie een plan klaarliggen zodat stagiaires bij langer thuiswerken toch hun stage kunnen starten en afronden?

Is bij het college bekend of er studenten binnen de gemeente, maar buiten de eigen organisatie, in de problemen komen doordat er te weinig stageplekken zijn? Wat gaat het college er aan doen om te voorkomen dat er een gebrek aan stageplaatsen ontstaat binnen de regio? Is het college bereid om samen met het Bergse onderwijs en met Bergse werkgevers in gesprek te gaan over het aantal beschikbare stageplaatsen en te stimuleren dat deze er voldoende stageplaatsen worden aangeboden? De PvdA fractie wil de garantie dat bij de gemeente Bergen op Zoom geen stageplekken verdwijnen of niet worden ingevuld. Niet alleen de gemeente maar ook andere overheden in de regio en het bedrijfsleven moeten een tekort aan stageplekken proberen te voorkomen."