Janno den Engelsman bespeelt beiaard.
Janno den Engelsman bespeelt beiaard.

Beiaardconcert Martinuskerk

HALSTEREN - Woensdag 19 augustus vanaf 19:30 uur wordt het tweede zomeravondconcert in Halsteren verzorgd door Janno den Engelsman, op de fraaie Eysbouts beiaard hoog in de Sint Martinuskerk te Halsteren.

Hij speelt daarnaast een gevarieerd programma met barokwerk van Telemann, klassiek werk van Haydn, salonmuziek van Translateur, maar ook eigentijds en populair werk van Hengeveld, Disney en popwerk zoals imagine van John Lennon en de pianoman van Billy Joel. Kortom een programma voor ieder wat wils.

Janno den Engelsman volgde orgel en directielessen bij Flip Veldmans en Hans Smout. Aan de Hogeschool voor de Kunsten-Utrecht studeerde hij orgel, klavecimbel en kerkmuziek. Na deze studie volgde hij privé-lessen bij de organist Liuwe Tamminga in Bologna (Italië). Hij won prijzen op orgelconcoursen in Leiden (1996) en Nijmegen (2002). In 2006 werd hem voor zijn muzikale werkzaamheden de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren toegekend.

Janno den Engelsman is organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Hij is stadsbeiaardier van Middelburg, Bergen op Zoom, Zierikzee en, samen met Toni Raats, beiaardier in Halsteren.

Luisteren kan direct rondom de Martinustoren of vanaf het gezellige terras van '1633 eten en drinken'. Programma’s zijn aan de toren gratis verkrijgbaar en na het concert kan het publiek de beiaardier ontmoeten aan de voet van de toren. De concerten zijn een unieke gelegenheid om op een historische plaats te genieten van betoverende zomeravond klokkenklanken.