Kinderdisco Huijbergen
Kinderdisco Huijbergen Foto:

Jeugddisco in Huijbergen

HUIJBERGEN - Pascal, Cate en Perry organiseren een kinder- en jongerendisco in Huijbergen. Pascal en Cate kwamen op het idee om, in samenwerking met dj Premium (Perry Boom), een leuke activiteit voor jeugd in het dorp te organiseren. Als alles volgens plan verloopt, kunnen jongeren vanaf september losgaan op muziek.

Alles gebeurt volgens de richtlijnen van het RIVM. De plek waar de kinderdisco gaat plaatsvinden is De Kloek. Dit is het multifunctioneel centrum dat al ruim vijftig jaar in het dorp zit. Pascal: “Normaal organiseren we evenementen voor volwassenen. De agenda dit seizoen was volgepland, maar die evenementen gaan nu allemaal niet door.” En dus kwamen Cate en Perry op het idee om een disco voor kinderen en jongeren te organiseren. “Daar kunnen dj’s en lokale talenten draaien. Maar ook willen we de jongeren de sfeer laten proeven van een disco, zoals de volwassenen. Dit alleen zonder alcohol.
Er komen twee soorten disco’s: eentje voor kinderen tot en met elf jaar (vroeg in de avond) en een voor 12 tot 17-jarigen. Voor beide groepen werken ze met toezichthouders in de zaal.

De jongsten ontvangen een bandje met noodnummer en ouders mogen bij De Kloek blijven wachten in de lounge of buiten op het terras tot het einde van de kinderdisco. De organisatoren hebben een deel van de apparatuur zelf, maar om de kosten wat lager te houden zijn sponsors of kleine bijdrages altijd welkom. Sponsors kunnen zich melden via catestarevents@gmail.com.