Afbeelding
Foto:

Spellenweek van KinderVakantieSpel Halsteren

HALSTEREN - De zomervakantie is dit jaar een hele vreemde periode geweest. Vele kinderen hebben wegens COVID-19 hun vakantie thuis doorgebracht. Ondertussen hebben ze thuis genoeg gespeeld met de Nintendo Switch en hun Playstation. Ook Netflix hebben ze al helemaal uitgekeken. Alle uitjes naar het strand en pretpark zijn ook weer gedaan en de ouders moeten al weer aan de slag, want die hebben geen 6 weken vakantie. Waar kan een kind de laatste week van deze zomervakantie dan nog terecht?!?

Gelukkig kan ondanks de Corona toch de “Grote Spellenweek” van KinderVakantieSpel “Onder de Panne” in Halsteren plaatsvinden. Van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus staat in Halsteren een volle week met spelletjes, speurtochten, luchtkussens, avonturen en lekkere traktaties te wachten. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn welkom. Opgeven van tevoren is niet nodig, dus ouders kunnen hun kinderen geheel vrijblijvend brengen. Alleen dit jaar zijn er wel speciale richtlijnen en maatregelen getroffen.


Het Thema is van de baan

Ieder jaar heeft de “Grote Spellenweek” een speciaal thema. Aan het begin van dit jaar was er ook een leuk thema verzonnen om de kinderen mee te vermaken. Echter dit kon wegens de corona niet doorgaan. Daarom is er nu een alternatief thema gekomen, Het thema “is van de baan” oftewel iedere dag zal in het teken staan van een bepaalde banen-sector. De ene dag Winkeliers, de andere de Zorg en zelfs een Legerdag.


Geen reisje en een max. aantal kinderen

Ieder jaar is de woensdag van de Grote Spellenweek een dag, waarbij twee volle bussen van de Kock de kinderen naar een pretpark brengen. Ook dit kon nu geen doorgang vinden, dus is er voor gekozen om een extra spellendag door te voeren.

Om alle extra maatregelen te kunnen volgen en de veiligheid en gezondheid van iedereen goed te kunnen waarborgen zal er iedere dag een maximum van 300 kinderen kunnen meedoen.


KinderVakantieSpel

KinderVakantieSpel “Onder de Panne” (KVS) organiseert deze Grote Spellenweek voor de basisschooljeugd in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De bijdrage per kind bedraagt €3,- per dag en van tevoren opgeven is dus helemaal niet nodig. De kinderen gaan de hele dag in groepjes onder begeleiding van vrijwilligers leuke spelletjes doen en krijgen vaak lekkere traktaties. Voor drinken wordt gezorgd, de kinderen dienen wel een eigen drinkbeker mee te nemen. De boterhammetjes voor tussen de middag dienen de ouders ook wel zelf te smeren en mee te geven.
De spellenweek vindt plaats in en rondom Halsteren. Er wordt dan ook geprobeerd om iedere dag op een andere Halsterse locatie te beginnen. Van het Vogelenzangplein, Fort de Roovere, De Beek en De Melanen tot op het Sportpark. Stuk voor stuk leuke locaties om samen avonturen in de buitenlucht te beleven.


Programma

- Op maandag 17 augustus zal er een dag vol met spellen en spannende tochten plaatsvinden rondom de Dorpsstraat. Ouders kunnen hun kinderen om 10.00 brengen aan het Vogelenzangplein en ze hier om 16.00 uur ophalen.

- Op dinsdag 18 augustus verzamelen de kinderen zich om 10.00 uur bij Samarbete (De Beeklaan 14). Vanuit daar gaan we de Beek ontdekken met allerlei bijzondere opdrachten. Ophalen om 16.00 uur op dezelfde plaats.

- Op woensdag 19 augustus kunnen de kinderen zich om 10.00 melden bij Fort de Roovere aan de Ligneweg voor een avontuurlijke dag vol met spelletjes. Rond 16.00 uur kunnen de kinderen weer bij de Ligneweg opgehaald worden.

- Op donderdagmiddag 20 augustus kunnen de kinderen, na een ochtendje lekker uitslapen, zich om 13.00 uur melden op de parkeerplaats bij Zwembad de Melanen. Een middag vol met spelletjes over heel de Melanen staat in het verschiet. Rond 16.00 uur kunnen de kinderen weer op de Melanen opgehaald worden.

- Op vrijdag 21 augustus eindigt de Grote Week om 10.00 uur met een tienkamp op Sportpark “De Beek”. Deze dag zal extra veel luchtkussens (en bij goed weer ook waterspelletjes!) hebben. Geef uw kind deze dag dan ook zwemkleding en een handdoek mee! Verder wordt er op vrijdag getrakteerd op een frietje bij de lunch. Boterhammetjes zijn deze dag dus niet nodig (behalve als uw kind een erg grote eter is).


Slecht weer?

Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of poncho meegeven.


Steun vanuit de gemeenschap

De “Grote Spellenweek” wordt, naast de ruim 50 vrijwilligers, ook ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom en vele lokale organisaties en bedrijven. Hier is het KinderVakantieSpel hen enorm dankbaar voor. Al deze hulp en steun maken het mogelijk om deze spellenweek nog leuker en uitgebreider te maken!

Vrijwilligers bij het KVS

Gedurende de Grote Week worden de kinderen begeleid door een groep van ruim 50 vrijwilligers. Hierbij zitten meerdere EHBO’ers, verkeersregelaars en schminkers, maar ook een aantal mensen met een pedagogische achtergrond. Dit is natuurlijk geen vereiste. Belangrijk is dat de vrijwilligers vol enthousiasme en met veel plezier zich inzetten voor de kinderen. Deze vrijwilligers vragen ieder jaar weer bij hun werk een weekje vrij om mee te kunnen helpen. En dat doen ze met veel plezier, omdat ze het heel gezellig vinden bij het KVS. Helpen bij het KVS kan ook op diverse wijzen, er is naast de begeleiding ook bijvoorbeeld een bouwploeg. Mocht u zelf interesse hebben om te komen helpen bij het KVS, stuur dan een email naar kindervakantiespel@gmail.com of bel met 06-19598275 (Paul Schut).


Informatie

Gedurende de komende weken zal de website www.kindervakantiespel.com verder worden voorzien van alle informatie voor de ouders en kinderen. Maar mocht u onverhoopt nog vragen hebben dan kunt u hiermee ook terecht op 06-52151146 (Marjoleine Schut) of e-mail: kindervakantiespel@gmail.com. Of bezoek eens de Facebookpagina https://www.facebook.com/onderdepanne.halsteren . Wanneer u het KinderVakantieSpel hier volgt, bent u als eerste op de hoogte van de nieuwe informatie en activiteiten.


Speciale aanwijzingen

Om toch de Grote Spellenweek door te kunnen laten gaan voor de kinderen, zijn er een serie maatregelen die we moeten treffen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. We willen de ouders/begeleiders van de kinderen dan ook vragen om deze zo goed mogelijk op te volgen. De maatregelen zijn: Bij aankomst aan het begin van de dag dient u gepaste 1,5 meter afstand te houden tot andere ouders/begeleiders; er worden voor de aanmeldkassa’s vakken gemaakt om ook in de wachtrij deze afstand te kunnen bewaren; Bij aanmelden bij de kassa wordt een gezondheidscheck verricht, d.m.v. een aantal vragen dient u uw contactgegevens achter te laten en te allen tijde stand-by te zijn; gelieve gepast geld bij u te hebben (€3,- per kind per dag); Na aanmelden bij kassa neemt u onmiddellijk afscheid van uw kind(eren), onze begeleiding neemt de kinderen meteen mee naar een leuke groep; u vertrekt ook meteen, het blijven praten met andere ouders kan snel leiden tot ongeoorloofde samenscholing; Bij ophalen van de kinderen wordt u door onze begeleiders ook gevraagd om instructies op te volgen die ongeoorloofde samenscholingen te voorkomen; Dat houdt in dat u een plaats aangewezen krijgt om uw kind weer in ontvangst te nemen; Nadat u uw kind(eren) weer bij u heeft, dient u ook weer meteen te vertrekken.


De contactgegevens

De contactgegevens kunt u van te voren invullen op een stukje papier, op de Facebookpagina en de website (www.kindervakantiespel.nl) zal voorbeeld te downloaden zijn. Op deze wijze kunt u dit vooraf al invullen.

        

Veelgestelde vragen

Wat moet ik mijn kind meegeven? Een rugzak of tas met: een drinkbeker, boterhammen voor de lunch, eventuele medicijnen, makkelijke kleding die ook vies kan worden. TIP: plak een sticker met uw contactgegevens op de drinkbeker of broodtrommel.

Wat kost meedoen? Iedere activiteit kost slechts €3,- per kind. Dit is mogelijk omdat er een enorme groep vrijwilligers zich inzet voor de kinderen. En de steun van de Halsterse ondernemers is ook super waardevol.

Mijn kind gebruikt medicijnen, waar moet ik dat doorgeven? Bij aanmelden kunt u dit doorgeven en tevens op het aanmeldstrookje schrijven. De desbetreffende groepsleiding en de EHBO wordt op de hoogte gebracht.

Mijn kind is 3 jaar, mag het meedoen? De ondergrens van 4 jaar is gelijk aan die van de basisschool. Dit heeft ook te maken met zindelijkheid en zelfstandigheid van het kind.

Mijn kind is 13 jaar, mag het meedoen? De spellen en activiteiten zijn niet bedoeld voor kinderen boven de 12 jaar. Echter als uw kind toch graag nog spellen- en activiteitendagen wilt beleven, dan raden wij jongerenkamp Lepelstraat van harte aan. (https://www.facebook.com/jongerenkamplepelstraat)

Wat doen jullie bij regen? Wij proberen altijd zo lang mogelijk onze activiteiten buiten te laten plaatsvinden. Mocht het regenachtig weer zijn gedurende de dagen, dan zal er een alternatief programma zijn. Op de aanmeldlocatie, facebook en de website zal hier berichtgeving over zijn. Bij af en toe een buitje gaan de activiteiten gewoon buiten door. Mocht dit het geval zijn, kunt u uw kind regenkleding of een poncho en kaplaarzen meegeven.

Mijn kind komt niet uit Halsteren, mag hij/zij meedoen? Jazeker, alle kinderen zijn welkom. Ook van buiten Halsteren.

Mag ik (ouder) erbij blijven, gedurende de spellendagen? Nee, dat is niet mogelijk. De kinderen worden door goede vrijwilligers opgevangen en begeleid. Mocht uw kind zich toch niet kunnen aarden, dan zullen we met u contact opnemen. Zorg daarom altijd dat u stand-by bent.

Afbeelding