Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Kosten voor intenties zijn € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Pastoor Frans Verheije, tel. 06-53887486; Diaken Ryan Keetelaar, tel. 06-13016333, diakenkeetelaar@samenkerk.nl; Parochiecoördinator Ad Schouw, tel. 06-30335317. Voor het aanmelden van een doop en opgeven intenties in de parochie De Bron zie de website: www.samenkerk.nl


Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521: locatiehoogerheide@kpnmail.nl. openingstijden parochiekantoor: In juli en augustus alleen woensdag van 9.00 tot 11.30 uur.

Zondag 16 augustus 09.00 uur: Eucharistieviering; Maria Tenhemelopneming; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Koster: Ludo van Gool; Lectrice: Petra van Pul; Muzikale verzorging: Organist Staf van Kerckhoven en Cantor Gerda Sanders. Intenties: Dimphena Kuijlen e.v. Anton v.d. Ven v.w. verj.; Elly Becht e.v. Jan Adriaansen als jrgt.; Ad de Keijzer e.v. Francine van Dongen; Jeanne Oerlemans-Koolen i.v.m. verjaardag.


Sint Dionysiuskerk te Putte

        

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 15 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering: Maria Tenhemelopneming; Voorganger: pastoor Frans Verheije; Koster: Tonio de Candia en Tonnie Dingemans; Lectrice: Anne Marie Hendrickx; Muzikale verzorging: Jean de Clippeleir. Intenties: t.e.v. H. Rita; t.e.v. OLV van Altijddurende bijstand en voor ieder die het moeilijk heeft. Mededelingen: Op zaterdag 29 augustus is er nog een viering in de kerk van Putte.


Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen of bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl

Zaterdag 15 augustus 17.00 uur: Eucharistieviering; Maria Tenhemelopneming; Voorganger: Pastoor Frans Verheije; Lectrice: Gerda van Dijke; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders.

Intenties: voor alle zieke en overleden parochianen.

Dinsdag 18 augustus 08.00 uur: viering bij de Broeders.

Mededelingen: Op 22 augustus is er nog een viering in de kerk van Huijbergen.


Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Openingstijd: donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl

Zondag 16 augustus 11.00 uur: Eucharistieviering; Maria Tenhemelopneming; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Emmy; Lectors: Marianne Mattheussens; Misdienaars: Luka en Petar Loncar; Muzikale verzorging: organiste Lisette van Mechelen en cantor Gerda Sanders.

Intenties: Adrie Goossens-Konings v.w. jrgt.; o.o. Ko en Jo Goossens-Engelaar en broer Rini; o.o. Janus en Marie Konings-van Gastel; Jos Bogers als jrgt.; Ineke Hendrickx-Bogers als jrgt.

Overleden: Marie Goris e.v. Frans van Dijke.

Mededelingen: Op donderdag 13 augustus is er geen spreekuur in de pastorie.


Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Telefoon: 0164-672991, www.pkgw.nl

Zondag 16 augustus 9.45 uur: Ds. W.J. Bisschop, Breda. In verband met het coronavirus kerkdienstbezoek van tevoren aanmelden tot vrijdag 17.00 uur via e-mail: scriba@pkgw.nl


Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310.

Zondag 16 augustus 09.30 uur: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort; Doop: Evelien Pet. Intenties: Corrie Loos – Bos, Antonius Goossens, Piet van Kaam en overleden familieleden en Jorn Boeijkens. Donderdag 13 augustus 09.00 uur: Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazhoor.


Pastoraal woord

De wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging (Matteüs 14,13-21)

Het verhaal van de vijf broden en twee vissen is een bekende tekst uit de Bijbel. Als je de ogen sluit en naar het verhaal luistert dan zie je het voor je ogen gebeuren. Jezus die naar een eenzame plaats vaart om alleen te zijn, de menigte die achter Hem aankomt, het brood en de vissen waarover Jezus zijn zegen uitspreekt en alle mensen die te eten krijgen.

In de verhalen die we in de voorbije weken gelezen hebben, laat Jezus zien wat het leven waardevol maakt. Jezus geneest, vergeeft, gaat met mensen aan tafel die door anderen aan de zijkant worden geschoven. De menslievende, warme aanwezigheid van God waarover Hij telkens opnieuw en onvermoeibaar spreekt is tastbaar in de wijze waarop Hij leeft. Zowel zijn woorden als zijn daden laten zien waar het in het leven werkelijk om draait. Denken en doen horen bij Matteüs onlosmakelijk bij elkaar.

Jezus kan dat uiteraard alleen maar volhouden, omdat Hij een sterk innerlijk leven heeft. In de tekst zoekt Hij een rustige plaats om te bidden. Wie zelf een druk leven heeft of veel aan zijn hoofd heeft, kan dat goed begrijpen. We hebben allemaal momenten nodig waar we de drukte van alledag achter ons kunnen laten. Ook in deze tijd. Of misschien wel juist in deze tijd! De vakantie is zodoende bij uitstek een periode waar we tot onszelf kunnen komen en meer tijd met elkaar door kunnen brengen. Het valt alleen nu niet mee. Maar ondanks alle problemen waar we tegen aan lopen en de oplossingen die we moeten zoeken, hoop ik dat het velen in deze tijd van het jaar lukt om weer nieuwe energie op te doen en gezond te blijven.

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie


Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525.

Zaterdag 15 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering gedenken we: Han Bom e.v. Toos Bogers; Joop van Gorkum w.v. Toos de Bruijn; Peet van Akkeren w.v. Mariëtte van Akkeren-Jacobs; Jaan van Tillo e.v. Rinus Nijssen; Naantje Huijbregts e.v. Jos Houtepen. Voorganger: Past. S. Chazhoor, lector: M. de Ruiter. Dinsdag 18 augustus 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.


Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 16 augustus 10.00 uur: Ds. H. de Bie; organist: Johan Heuseveldt.


Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


De Emmauskerk, gelegen aan Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom is weer begonnen met wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur.
www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur is er in de Emmauskerk iedere zondag een evangelische dienst van de GSKI.