Afbeelding
Foto:

Houtwerk voor WensAmbulance

HALSTEREN – Van hout kan Halsternaar Piet Groffen alles maken. Daar mag heel Halsteren van meegenieten, zeker nu zijn houten werkstukken te koop zijn bij Cafetaria De Beek en de volledige opbrengst voor de WensAmbulance is.

Zijn verleden als timmerman en uitvoerder in de bouw maakt dat Piet Groffen alles van hout kan maken. Dat hij dat bovendien erg graag doet is mooi meegenomen. Piet wilde graag iets doen voor een goed doel, en liet zijn keuze vallen op de WensAmbulance. “Dat de WensAmbulance zich inzet om de laatste wens van ernstig zieke mensen te vervullen, vind ik gewoon heel mooi”, zegt Piet. Piet Groffen vond in Corné Langenberg van Cafetaria De Beek een bondgenoot. Niet alleen mocht Piet zijn handwerk in de cafetaria van Langenberg te koop aanbieden, samen zorgden de twee er ook voor dat de WensAmbulance met Pinksteren naar Halsteren zou komen, zodat er tijdens de doorkomst van de Roparun een mooie cheque zou kunnen worden overhandigd. “Maar door de corona-crisis ging het allemaal anders dan we wilden”, zegt Piet.

Toch liet Piet zich niet uit het veld slaan. Hij ging stug door met de verkoop van zijn vogelhuisjes, bloembakken, wijnrekken, wandrekken en pottafels. De teller van de opbrengst staat inmiddels al op 1100 euro. Piet Groffen is vastbesloten om zijn actie tot kerstmis voort te zetten, en hoopt dus nog op veel kopers: “Gemiddeld kan ik zo’n drie kleine vogelhuisjes per uur maken, maar met een wijnrek of pottafel ben ik natuurlijk wel wat langer bezig”, zegt hij, “ik denk gewoon niet na over hoeveel uur ik erin steek. Het belangrijkste is dat ik het leuk vind om te doen en dat het een mooi bedrag oplevert voor de WensAmbulance.”

Later organiseren Piet Groffen en Corné Langenberg nog een verloting, waar allerlei mooie prijzen te winnen zijn, en die de opbrengst nog een laatste duwtje in de goede richting moet geven. “Ik maak ook dingen naar wens van klanten, dus ze kunnen bij mij of Corné een bestelling plaatsen”, zegt Piet. Ondertussen denken Corné en hij al na over volgend jaar, want als er dan weer een Roparundoorkomst is, willen Piet en Corné weer wat moois doen.



Tweedaagse activiteiten voor jeugd en jongeren

LEPELSTRAAT - HALSTEREN - Op maandag 17 augustus zal in de ochtend en de avond een aantal spelen voor jeugd en jongeren worden georganiseerd op het sportpark in Lepelstraat. In de middag is Fort de Roovere in Halsteren het decor voor spelactiviteiten, op het terrein bij De Schaft.


Voor dinsdag 18 augustus staat een tocht door en rondom Lepelstraat op het programma. Deze tweedaagse activiteiten zijn in plaats gekomen van het jaarlijkse jongerenkamp. De kosten bedragen 3 euro per dag of 5 euro voor de beide dagen. De planning is om rond 9:30 uur te verzamelen en om 10:00 uur te starten. De beiden dagen zullen eindigen tussen 20:00 en 21:00 uur. Het is noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Dit kan tot vrijdagavond 14 augustus door te mailen naar: jongerenkamplepelstraat@hotmail.com, via www.facebook.com/jongerenkamplepelstraat of bel Jan Brouwers (06-53346129) of Michel Mertens (06-48376759).