Onderzoek naar de autobrand in Verbeekhof in Halsteren.
Onderzoek naar de autobrand in Verbeekhof in Halsteren. Foto: Weterings Media

Scooterrijdster gewond bij botsing met auto

HOOGERHEIDE - Bij een verkeersongeval op de rotonde Scheldeweg / Putseweg in Hoogerheide is vrijdagavond een scooterrijdster gewond geraakt na een botsing met een personenauto. De scooterrijdster lag na het ongeval bekneld onder het voertuig. Omstanders hebben vervolgens de personenauto omgeduwd om het slachtoffer te bevrijden. De bestuurster van de auto is door de politie overgebracht naar het politiebureau. Een traumahelikopter kon voor aankomst in Hoogerheide worden afbesteld.


Boete voor crossen met motoren natuurgebied

OSSENDRECHT - BOA's hebben maandagmiddag in een Natura 2000 gebied bij Ossendrecht vier crossmotoren aangetroffen. De BOA's kwamen het viertal op het spoor na een tip. Alle vier de bestuurders hebben een boete gekregen. De BOA's van Samen Sterk in Brabant (SSiB) troffen de motorcrossers aan in het Natura 2000 gebied "De Vluchtheuvel". Alle vier de bestuurders hebben een boete ontvangen.


'Water Binnenschelde moet beter' vindt PVV

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De waterkwaliteit van de Binnenschelde is al jaren problematisch. Al jaren op rij wordt een negatief zwemadvies afgegeven en de waterkwaliteit over de afgelopen jaren staat ook al tijden op ‘slecht’.


"De provincie is als overheidslaag verantwoordelijk voor de veiligheid van het zwemwater in Brabant, maar als het om de in Bergen op Zoom populaire Binnenschelde gaat lijkt Gedeputeerde Staten deze taak niet serieus te nemen", aldus woordvoerder Maikel Boon. "Als er nu geen serieuze stappen genomen worden lopen we het risico dat er op termijn helemaal niet meer gezwommen mag worden en de PVV wil dit absoluut voorkomen, omdat de Binnenschelde voor de recreatie en de economie in Bergen op Zoom van significant belang is."


Vrijdag Reparatiecafé in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Iedere eerste en derde vrijdag van de maand van 14:00 tot 17:00 uur kunt u met uw kapotte apparaten en spullen terecht bij het Reparatiecafé in Woensdrecht, Dorpsstraat 41. De eerstvolgende keer zal zijn op vrijdag 7 augustus. En... de koffie staat klaar!


Spiegelschrift debuut van Bergse dichter

BERGEN OP ZOOM - ‘Spiegelschrift’. Zo heet het eerste bundeltje met gedichten en aforismen van Lucas Boot (35) uit Bergen op Zoom. Het sober, maar fraai kleurrijk vormgegeven boekwerkje is voor 10 euro te koop bij boekhandel Quist in Bergen op Zoom.

“Spelen met woorden en daarbij mijn gedachten kort en bondig verwoorden spreekt mij erg aan. Liefst zonder daarbij moeilijke woorden te gebruiken”, aldus de auteur. In de opvallende goudkleurige omslag van ‘Spiegelschrift‘ ziet de lezer zichzelf even terug.

CRAZY LITTLE THINGS
Dossier Europa van Sonn Franken.
Bij een ongeval op de Scheldeweg / Putseweg kwam een scooter onder een personenauto terecht.