Fotozoektocht Stabroek Zomert
Fotozoektocht Stabroek Zomert Foto:

Bij METO kan weer oud papier gebracht worden

HOOGERHEIDE - Sinds enkele weken staan er bij RKVV METO in Hoogerheide weer containers voor het oud-papier. Er mag dus weer karton en oud papier gebracht worden. Wel graag goed gebundeld.


Meer mogelijkheden bij biljarten Wittenhorst

HALSTEREN - Doordat de opstelling van de biljarts in De Wittenhorst is veranderd, kan er vanaf heden op vier biljarts gebiljart worden. Het is wel zo dat de geldende corona-maatregelen in acht genomen moeten worden. Dat betekent onder andere: bij binnenkomst handen desinfecteren, anderhalve meter afstand, van te voren aanmelden bij De Wittenhorst, handen wassen, et cetera. Twee biljarts worden gebruikt voor het koppel toernooi en op de andere twee kan vrij gebiljart worden.


Fotozoektocht Stabroek door deelgemeenten

ZUIDWESTHOEK - REGIO - In het kader van 'Stabroek Zomert' organiseert de sportdienst van Stabroek een fotozoektocht door de drie deelgemeenten. Je krijgt een aantal foto’s. De opdracht bestaat er in om die plaatsen te vinden waar deze foto’s getrokken zijn. De route, die je zowel met de fiets als te voet kan doen, krijg je cadeau. De zoektocht van +/- 27 km loopt van 1 juli tot en met 31 oktober 2020. De formulieren kan je op de website van Stabroek vinden, alsook bij Café ’t Uveltje, Markt 2 in Hoevenen, ’t Koetshuis, Oud Broek 2 in Putte en De Neus, Hoogeind 85 in Stabroek. Je kan deze kleinere tochten (tussen 3 en 5 km) ook apart wandelen. Een van de vertrekpunten is Kasteel Ravenhof (Putte).

De Week van Lezen en Schrijven

HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - Van maandag 7 tot en met zondag 13 september vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. Daarmee krijgt de bekende Week van de Alfabetisering een nieuwe en toegankelijke naam. Stichting Lezen en Schrijven organiseert de themaweek voor het zestiende jaar op rij. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt de organisatie samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties, extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Tentoonstelling Spelen met Duurzaamheid

REGIO - Van 17 juli tot eind september staat er een nieuwe, interactieve tentoonstelling in MEC Roosendaal. De tentoonstelling richt zich speciaal op jonge kinderen die spelenderwijs kennis maken met het lastig te vertalen begrip ‘Duurzaamheid’. Belangrijk is wel dat de kinderen onder begeleiding te tentoonstelling bezoeken, tussen 10.00 en 17.00 uur. Het Milieu Educatief Centrum is gelegen aan Dennescheerderdreef 11 in Roosendaal.


Hertgang
Hertgang
Hertgang