Jeu de boules De Schans
Jeu de boules De Schans Foto:

Gezellig een potje jeu de boules met z'n allen

HALSTEREN - Op de jeu-de-boulesbaan nabij appartementencomplex 'Kop van 5' op de Schans in Halsteren heerst op maandagavond een gezellige sportieve sfeer. Een groep enthousiaste jeu de boulers treft elkaar hier tijdens de zomermaanden om gezellig een potje tegen elkaar te spelen. Intussen is de groep uitgegroeid tot een zeventien-tal liefhebbers van petanque, het typisch balspel dat dus niet alleen in Frankrijk populair is.

VVC vrijwilligers slopen oude bestuurskamer

HALSTEREN - De 'gezelligste voetbalkantine van Nederland' is nog een aantal vierkante meters groter geworden. De oude bestuurskamer van VVC '68 was een rommelhok geworden, waar iedereen maar van alles en nog wat inzette. Toch zeker met de anderhalve meter maatregel is die extra ruimte nu van harte welkom. Jan Schetters, Toon Masseurs, Piet Rokven, Toine Simons, Gerrit de Zwart, Johan Karremans, Peter Leijdekkers en Pierre Besters zetten de schouders eronder. Alles met de bedoeling om de supporters straks nog beter te kunnen ontvangen.

TTC de Liefhebbers rijdt door West-Brabant

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zondag 2 augustus rijden de leden van TTC de Liefhebbers door het West-Brabantse land. De recreanten fietsen de Boonhil-route over 40 kilometer en hebben hun koffiestop bij Gastels Sfeer in Oud-Gastel; de trimmers rijden op die zondag ook door deze mooie streek, maar drinken hun bakje koffie na ongeveer 80 kilometer bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. Als u ook eens een ritje mee wilt rijden, kom dan even voor vertrek (9.00 uur) langs op het plein aan Vogelenzang in Halsteren, waar één van de bestuursleden u nadere informatie verstrekt. Ook fietsers met een fiets met ondersteuning zijn van harte welkom. Bezoek ook eens de site van de Liefhebbers: www.ttcdeliefhebbers.nl

Sportieve kampweek voor de jeugd

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 augustus kunnen kinderen in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar meedoen aan een omnisportkamp vanuit Sportdienst Stabroek. Op het programma staan verschillende bekende en minder bekende sporten en spelen. Het gaat hier over balsporten, zoekspelen, trefbalspelen, voor ieder wat wils. Inschrijven kan nog tot 10 augustus, kosten 1e kind € 50, 2e kind en volgende € 40. Nadere informatie bij Sportdienst Stabroek, T 03 210 11 70, E: sportdienst@stabroek.be




Auto tegen talud naast geluidswal A4

Lepelstraat - Vrijdagavond omstreeks 23:15 is na een ongeval op de A4 ter hoogte van Lepelstraat een auto tegen het talud van de naastgelegen geluidswal terecht gekomen. Niemand raakte bij het ongeval gewond. Het betrokken voertuig is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Meerdere politievoertuigen, een ambulance en een weginspecteur van Rijkswaterstaat werden met spoed naar de locatie van het ongeval gestuurd. Het ambulanceteam heeft de inzittende van het voertuig gecontroleerd maar deze hoefde voor verdere behandeling niet naar het ziekenhuis.

De toedracht van het ongeval is (nog) niet bekend gemaakt. Of er andere voertuigen bij het ongeval betrokken zijn is niet duidelijk. Tijdens de berging van het voertuig sloot Rijkswaterstaat tijdelijk één rijstrook af.

VVC bestuurskamer
VVC bestuurskamer
Jeu de boules De Schans
Jeu de boules De Schans