Deelnemen aan zonnecentrale kan

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Na vorig jaar een zonnecentrale gerealiseerd te hebben op het dak van de gemeentewerf, is de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom (STEB) samen met de gemeente Bergen op Zoom een nieuw collectief zonne-energieproject gestart en wel op het dak van Eventum. Dit project komt in de plaats van het eerder aangekondigde zonnedak op Ontmoetingscentrum de Wittenhorst in Halsteren, dat helaas geen doorgang kan vinden.

Particulieren die al hadden ingetekend voor een of meerdere zonnepanelen op het dak van De Wittenhorst kunnen mee overstappen naar Eventum. Bij de bouw van Eventum is rekening gehouden met de mogelijke plaatsing van zonnepanelen op het dak en er is ruimte voor 800 panelen. In eerste instantie zullen er 316 panelen geplaatst worden. Als de belangstelling groot is, kan dat aantal uitgebreid worden. Het project komt tot stand met de postcoderoosregeling. Deze regeling houdt in het kort in dat de deelnemers de betaalde energiebelasting voor de door hun participaties opgewekte hoeveelheid stroom terugkrijgen.

Mensen die wonen in het postcodegebied 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664 kunnen inschrijven. De zonnecentrale is vooral bedoeld voor particulieren die zelf geen zonnepanelen kunnen leggen omdat ze in een flat wonen of omdat het dak van hun woning niet geschikt is of omdat iemand bijvoorbeeld binnen het beschermd stadsgezicht woont. Meer informatie: https://ec-boz.nl/projecten/zonnecentrale-eventum/. Een e-mail sturen kan ook: info@ste-boz.nl