Afbeelding

Vraag en aanbod personeel matchen

REGIO - Werkgevers bij elkaar brengen om capaciteitsvraagstukken op te lossen om uiteindelijk zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden. Dat is het doel van het nieuwe initiatief ‘WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum’ van het WerkgeversServicePunt (WSP) West-Brabant.

Corona heeft impact op de arbeidsmarkt. Er zijn ondernemingen die veel minder werk hebben en er zijn bedrijven bij wie de vraag naar medewerkers is gestegen. WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum wil deze werkgevers met elkaar verbinden om zo personeel van werk naar werk te begeleiden. Zo worden werkgevers met hun personeelsvraagstuk ondersteund en kunnen werknemers in West-Brabant hun werk en inkomen behouden.


Van werk naar werk

Bij het mogelijk maken van deze matches stelt het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum de vaardigheden en capaciteiten van mensen centraal. Waar nodig kan een opleiding worden geboden om de overstap van personeel naar een andere branche of werkgever makkelijker te maken.

Bij het WSP West-Brabant kan een werkgever altijd aankloppen met vraag om personeel. Nu wordt de aanwezige expertise uitgebreid om ook in dit nieuwe vraagstuk van werkgevers in te kunnen spelen. Het gezamenlijke team van WSP West-Brabant benadert actief werkgevers in West-Brabant om over- en ondercapaciteit in beeld te brengen en op te lossen. Marcel Mulders, Manager van het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum, zegt hierover: “We zijn blij dat we met het aanbieden van deze proactieve dienstverlening de werkgevers en werknemers in de regio in deze tijden nog beter kunnen bijstaan bij het oplossen van personeelsvraagstukken. De afgelopen twee weken zijn er enkele tientallen werkgevers benaderd en we merken dat deze actieve benadering zeer welkom is. Dit gaan we de komende weken en maanden verder uitbouwen, zeker met oog op de periode in het najaar wanneer de NOW gaat aflopen.” Mulders roept werkgevers in de regio met dit soort vraagstukken op om contact op te nemen met het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum. “Samen komen we verder”, aldus Mulders.


Oproep aan werkgevers

Werkgevers die geen werk meer hebben voor hun personeel of juist personeel zoeken, kunnen dit vanaf 9 juli melden via de website www.wspwestbrabant.nl/mobiliteitscentrum. Via deze website verbindt het WSP West-Brabant Mobiliteitscentrum werkgevers om proactief aan oplossingen te werken.