Afbeelding
Foto:

Olympia hervat Super Prestige met Mozesloop

HALSTEREN - Eindelijk kon bij AC Olympia de uitgestelde Mozesloop gehouden worden. Aan de koppelloop namen dinsdagavond 22 atleten deel. De geschatte tijd werd door twee koppels op één seconde nauwkeurig ingeschat.
Er moest beurtelings een ronde van circa 900 meter gelopen worden bij Fort de Roovere, inclusief de beroemde Mozesbrug. De koppels Robin Jonkers & Perry van Schilt, 41:50 minuten geschat en 41:49 gelopen, en Peter Simons & Karsten Helmons, 49:50 geschat en 49:49 gelopen, eindigden gedeeld eerste. Duo Marco Kruf & Marcel van Dijk werd derde, 42:00 geschat en 42:52 gelopen.

Start Kruisboogvereniging Excelsior Halsteren

HALSTEREN - Na 3 maanden geen activiteit op de buitenbanen is Kruisboogvereniging Excelsior gestart met het buitenseizoen op de geheel vernieuwde banen.
Voorlopig kunnen verschietingen uit nog niet doorgaan, maar als je door alle maatregelen toch enigszins wilt sporten probeer dan eens bij Excelsior. Kruisboog is zowel fysiek als mentaal een ideale buitensport. Mocht je interesse hebben, bel of mail naar 06-38387684, E-mail piet.groffen@hetnet.nl voor een afspraak of kom op een zaterdagmorgen even langs, de banen liggen achter Café-zaal Tivoli. Ook daar kun je afspreken. De onderlinge wedstrijden zijn voortaan op zaterdagochtend.

TTC de Liefhebbers fietst richting Kruisland

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zondag 19 juli staat de derde rit van dit seizoen op het programma bij TTC de Liefhebbers. De recreanten, die op een gewone dan wel een fiets met ondersteuning rijden, fietsen de 3-dorpenroute over een afstand van 35 kilometer en houden de koffiestop bij zaal Koch in Kruisland.
De trimmers rijden ook de 3-dorpen-route maar dan over een afstand van 70 kilometer en dit op racefietsen. Hun koffiestop wordt gehouden na afloop van de rit in Café-zaal Tivoli. Deze groep breidt het aantal kilometers uit naar 75 à 80 kilometer in de loop van het seizoen. Beide groepen zijn rond de middag weer thuis. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met secretaris Richaar Kuijlen, telefoon 0164-683915, e-mail ttcdeliefhebbers@gmail.com of kom elke zondag iets voor 9.00 uur naar het plein bij Vogelenzang in Halsteren.

Ogers lacrosse werkt toe naar Beach Lacrosse

HALSTEREN - BERGEN OP ZOOM - De lacrossers hebben vorige week een uitstap gemaakt naar de binnenplaats van Fort De Roovere in Halsteren.
In de stromende regen trotseerden 20 spelers het hoge gras, de bruggen en de wallen van het fort als in een heuse strijd. In juli en augustus is lacrosse te zien én mee te spelen, iedere dinsdag 19:00 uur op het strand van de Binnenschelde. Op zaterdag 15 augustus is er een Beach Lacrosse middag: www.ogerslacrosse.nl en Facebook.





Verenigingen zoeken naar extra inkomsten

Ook al gaan de sportkantines op 1 juli langzaam open, het coronavirus slaat een flink gat in de begroting van het Nederlandse verenigingsleven. Dit blijkt uit onderzoek van de Grote Clubactie onder 600 verenigingen.

Bij 87% van de ondervraagde clubs hebben de maatregelen tegen het coronavirus directe financiële impact, zo ook bij B.S.V. Boeimeer in Breda. Satish Khieroe licht toe: “We hebben te maken met grote omzetverliezen omdat evenementen zijn afgelast en de inkomsten uit de kantine volledig stil hebben gestaan.” Kim van Zijl van S.V. Reeshof uit Tilburg herkent het geschetste beeld en vult aan: “Het is fijn dat de kantines op 1 juli weer open gaan en dat publiek weer aanwezig mag zijn bij wedstrijden, maar daar hebben we niet zo veel aan. We zitten dan namelijk middenin een zomerstop.”

Om de verloren inkomsten te compenseren organiseren verenigingen verschillende initiatieven. Het verkopen van loten levert al jaren extra geld op voor de clubkas. Om verenigingen te ondersteunen heeft de Grote Clubactie de verkoop van clubloten aangepast aan de huidige richtlijnen.

Directeur Grote Clubactie Frank Molkenboer: “ Het verenigingsleven heeft een belangrijke, verbindende rol in de samenleving. Juist in deze bijzondere situatie vinden wij het belangrijk dat wij met onze loterij een bijdrage kunnen leveren om de financiële positie van verenigingen te versterken”.

Op dit moment hebben al meer dan 4.000 verenigingen zich ingeschreven voor komende actie. Nog niet eerder stond de teller zo hoog rond deze tijd van het jaar. Dit benadrukt de pure noodzaak van extra inkomsten voor verenigingen, nu zij nauwelijks geld in het laatje krijgen.

Medio september gaan ook de clubleden van S.V. Reeshof op een verantwoorde manier loten verkopen. “De actie is nu zo ingericht dat dit voor zowel de kopers als verkopers veilig en verantwoord is. Ik hoop dat we door de verkoop van extra loten het gat in onze begroting kunnen dichten, we zetten alles op alles.”

Met Thalita en Demi gaat het goed.

De team trainingen zijn weer van start gegaan. Zondag 21 en zaterdag 27 juni is team Chevalmeire komen trainen vanuit Hotel-Restaurant de Jonckheer. Beide ritten waren 4 uur en we reden 135 km.

Het was leuk om elkaar na weken weer te zien en echt te spreken. De trainingen gingen goed, we reden via Zeeland over de Brabantse Wal heen en zo lieten Thalita en Demi een stukje van hun trainingsomgeving zien. We hebben allebei goed kunnen mee trainen.

Zondag 5 juli staat er weer een ploegtraining gepland, de locatie moet nog bepaald worden.

In België beginnen vanaf juli kleine nationale wedstrijden. Hier mogen enkel Belgische licentie houders zich inschrijven. Vanaf augustus zal het team Chevalmeire beginnen aan het UCI internationale programma.

Lacrosse
Lacrosse
Afbeelding
Afbeelding
Lacrosse