Personeel van bakkerij Nagelkerke/Maddey's ijssalon in Halsteren.
Personeel van bakkerij Nagelkerke/Maddey's ijssalon in Halsteren. Foto:

Bakkerij/ijssalon nu al begrip

HALSTEREN - Sinds Bakkerij Nagelkerke/Maddey's IJssalon een aantal weken geleden de deuren opende, weten vele Halsternaren de nieuwe zaak aan Dorpsstraat 174a in Halsteren te vinden. Én mensen uit de regio.

"Het loopt echt héél goed", vertelt eigenaar Jan Nagelkerke, die meerdere zaken in West-Brabant runt. "We krijgen ontzettend leuke reacties, onder meer op onze warme worstenbroodjes. Die zijn blijkbaar in de wijde omgeving bekend. Iemand merkte op: 'Nu hoeven we voor die lekkere worstenbroodjes niet meer speciaal naar Oudenbosch te rijden'. Daarnaast verkopen we hier ook veel zoete producten, zoals bolussen en suikerbrood. Er is duidelijk een Zeeuwse invloed." Toch blijft het een wel een beetje spannend, voegt de enthousiaste ondernemer eraan toe. "Wij bakken hier in Halsteren namelijk Frans brood. Dit is heel anders dan standaard wit en bruin brood. We beginnen 's ochtends om vijf uur in de bakkerij. Het eerste wat we doen is het brood in de oven leggen nadat het deeg een nacht heeft gerezen. Dit brood op basis van desem wordt op een steenoven vloer gebakken. We zien nu al elke dag dezelfde klanten naar ons Franse brood vragen. Dat is een goed teken."

De zaak loopt dusdanig dat Jan en Sofie Nagelkerke hun bakkerij in Halsteren binnenkort ook op zondag en maandag openstellen. De ijssalon is nu al dagelijks geopend en je kunt er niet voorbijkomen of er staan mensen in de rij. Bij goed weer is Maddey's IJssalon tot 's avonds tien uur open. "Ook op de ijssalon ontvangen we leuke reacties in de zin van: 'Het dorpsplein is erop vooruitgegaan, met de ijssalon ertegenover leeft het op", aldus Jan Nagelkerke.