Vluchtelingen
Vluchtelingen Foto:

Vijftal vluchtelingen uit Eritrea in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Agenten hebben afgelopen vrijdag aan de Langeweg in Ossendrecht, nabij de Belgische grens, vijf vluchtelingen uit Eritrea aangetroffen. Deze mensen zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Over de gezondheidstoestand van het vijftal is niets bekend gemaakt.


Burgernetactie vermiste vrouw in Halsteren

HALSTEREN - Vanuit de omgeving van de Dokter Ensinkstraat in Halsteren werd vrijdagavond een 26-jarige vrouw vermist. De politie heeft via Burgernet een signalement van de vrouw verspreid. De vrouw heeft volgens de politie een gezet postuur en donkerblond haar. Zij is gekleed in een joggingbroek en hoody. Tips: weet u meer over de verblijfplaats van de vrouw of weet u meer over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 112.


Perk witte anjers uit respect voor veteranen

BERGEN OP ZOOM - LEPELSTRAAT - Dit jaar zijn in veel gemeenten in het kader van 75 jaar vrijheid perkjes met witte anjers aangelegd. Dit om het respect voor de veteranen en hun inzet voor vrede en vrijheid tot uitdrukking te brengen. Oud-wethouder Maarten van Eekelen, zelf veteraan, stelde voor dit in Bergen op Zoom ook te doen. Het Veteranen Ontmoeting Centrum Bergen op Zoom heeft het initiatief genomen dit zelf te doen en uit eigen middelen te bekostigen. Ook het verdere onderhoud nemen de veteranen op zich. Tijdens hun eerste bijeenkomst na de corona-lock-down op zaterdag 11 juli zullen zij het perkje, gelegen bij de ingang van het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan aan de gemeente, vertegenwoordigd door de burgemeester of de locoburgemeester, overdragen. Deze overdracht, die vanwege de heersende corona-richtlijnen een beperkt karakter heeft, vindt om 14.00 uur plaats.


Nieuwe voorzitter bij Alzheimerorganisatie

REGIO - Ad Vos is afgelopen week gestopt als bestuursvoorzitter van Alzheimer West-Brabant. Regelgeving van Alzheimer Nederland bepaalt voor deze functie twee maal 4 jaar als het toegestane maximum. Hennie Brons volgt Vos op. Brons was tot aan zijn pensionering hét gezicht van de regionale zorgorganisatie Groenhuysen.


Weer bridge bij club West Brabant Moretus

ZUIDWESTHOEK - Vanaf half maart hebben de leden van de bridgeclub West Brabant Moretus wegens het corona-virus niet in clubverband kunnen bridgen en hebben de sociale bijeenkomst erg gemist. Gelukkig mag vanaf 1 juli weer in clubverband worden gebridged. Dit alles wel onder de nodige voorwaarden en met aanpassingen. Op de clublocatie Familyland in Hoogerheide zijn de mogelijkheden doorgenomen. WBM is blij maandag weer in Familyland te kunnen starten, haar leden te kunnen ontmoeten met inachtneming van het protocol. Voor meer info over de bridgeclub: secretariaat: Nardi Middag-Holsbeeke, T 0164-614994, E bridgeclubwbmbt@gmail.com

Afbeelding