Raymond Kessel presenteert binnenkort een bier voor en door Halsternaren.
Raymond Kessel presenteert binnenkort een bier voor en door Halsternaren. Foto: Bep Tielemans

Halsters bier aan het rijpen

HALSTEREN - Het etiket is in de maak, de laatste namen zijn ingeleverd en het bier is aan het rijpen. Over enkele weken hopen Raymond en Dianne Kessel hun Halsters bier te presenteren.

Maar liefst een zestigtal bedenkers hadden tot afgelopen vrijdag uiteenlopende namen ingezonden of afgegeven in de winkel van Kessel's Slijterij aan de Dorpsstraat in Halsteren. En daar kwamen zaterdag nog meer originele namen bij. Raymond Kessel kan alvast verklappen dat enkele mensen gekozen hebben voor precies dezelfde benaming. "Intussen is de inschrijving gestopt. We zijn nog aan het dubben over de winnende naam voor het bier. Die wordt een dezer dagen bekend gemaakt. Bij de inzendingen komt de term 'Alters' vaak terug. Het wordt in ieder geval een bier voor Halsternaren door Halsternaren, ofwel een echt Alters bier. Met trots gebrouwen en dat het verdient te worden gedronken met aandacht."

Het bier is een tripel met een niet te hoog alcoholgehalte van 7,5 % en is lekker drinkbaar.

Degene die de winnende naam heeft verzonnen, wordt uitgenodigd om eind juli met een klein gezelschap een bezoek te brengen aan de brouwerij waar het Halsters bier gemaakt wordt. Zij krijgen daar een rondleiding en proeverij aangeboden. Naar verwachting is het unieke bier vanaf begin augustus bij Gall & Gall Kessel's Slijterij verkrijgbaar.