Afbeelding
Foto:

"Vooral fijn voor grotere zaken"

HOOGERHEIDE – Het is juli, dus de horeca heeft weer wat welverdiende lucht gekregen, na de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen. Betekent dit dat cafés en restaurants weer vrij kunnen ademen?

Ruud de Weert van Bij de Pastorij in Hoogerheide blijft positief: “De versoepeling van 1 juli is sowieso vooral voor de grotere zaken prettig. Wij kunnen slechts een paar mensen extra kwijt, dus merken we niet veel verschil. Positief is vooral dat we zien dat na een voorzichtige start de drempel voor veel mensen steeds lager lijkt te worden om de horeca te bezoeken. Het blijft wel frustrerend dat mensen met vier of meer personen in één auto bij ons aankomen - want dat mag - maar dat ze dan bij ons niet aan één tafel mogen zitten omdat ze niet tot hetzelfde huishouden behoren”, zegt Ruud de Weert, “het zou erg prettig zijn als dat binnenkort weer zou mogen.”
Het Raedthuys is een wat grotere zaak, dus nu de grens van 30 bezoekers vervalt kan Niels Kuijlen ineens bijna 70 mensen kwijt. “Daar zijn we blij mee”, zegt hij, “en tot nu toe mochten we sowieso niet mopperen. Natuurlijk hebben we een lastige tijd gehad, maar het lijkt erop dat we de schade kunnen beperken." Wel heeft Niels Kuijlen moeite met het “politieagentje spelen”, dat soms nodig is om gasten op de anderhalve meter afstand te wijzen. “Dat druist in tegen de gastvrijheid die je als horecaondernemer wil uitstralen”, vindt hij, “en soms is het nauwelijks werkbaar. Iemand die op het terras aan zijn hoofdgerecht bezig is kun je toch niet ineens wegsturen als het begint te regenen?

Horeca Hoogerheide
Bij Het Raedthuys is Niels Kuijlen druk bezig met de plaatsing van de tafels. Hij is blij dat hij meer mensen kwijt kan in zijn zaak.