Helende krachten in de muziek?

HUIJBERGEN - Het Wilhelmietenmuseum heeft voor het jaar 2020 als thema gekozen voor Helende krachten in Huijbergen. Met als ondertitel Aandacht voor de gezondheid door de eeuwen heen.

Bij het opzetten van dit programma voor het seizoen 2020 kwam de vraag naar voren: “Heeft muziek helende krachten? Over dit onderwerp zal op donderdag 23 juli een lezing worden verzorgd door broeder Theo Eijkhoudt, in de ontvangstzaal van klooster Ste.- Marie aan de Boomstraat 7 in Huijbergen. Aanvang is 19.00 uur. De gesproken tekst neemt ongeveer een half uur in beslag. De muziekfragmenten duren tezamen een uur. Er worden zowel klassieke muziek als volksmuziek en de betere popmuziek gebruikt. Deze fragmenten worden niet achter elkaar ten gehore gebracht, maar door de lezing heen verspreid. Vanwege de nog heersende anderhalve meter afstand-regel zal het niet mogelijk zijn om net zoveel belangstellenden in de ontvangstruimte te plaatsen als vorig jaar bij de Koffiecantate van Bach. Dat waren er toen over de 40. Het is daarom van belang dat liefhebbers zich van te voren aanmelden. Dit kan telefonisch en mondeling bij de receptie van Ste.-Marie, telefoon 0164- 642650.

Bij grote belangstelling wordt mogelijk een tweede avond ingelast. Op de website van het museum (www.wilhelmietenmuseum.nl) zal dat kenbaar gemaakt worden. Voor de belangstellenden gelden voorlopig nog de van kracht zijnde corona-adviezen: blijf thuis bij gezondheidsklachten, houdt anderhalve meter afstand. Een gezin telt voor één persoon.