Afbeelding
Foto:

Tiende tenniskampioenschap 60-plussers bij HTV

HALSTEREN - Van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 september houdt de Halsterse Tennis Vereniging voor de tiende keer het kampioenschap voor alle 60-plussers van HTV.

Het is bijzonder dat dit jubileum samenvalt met het zestigjarig bestaan van de vereniging. Om die reden zal het kampioenschap een extra feestelijk tintje krijgen. In de loop van juni krijgen alle leden van HTV die 60 jaar of ouder zijn weer een uitnodiging om aan dit mid-week toernooi deel te nemen en te kiezen voor het dames-, heren- of gemengd dubbelspel. De toernooiorganisatie hoopt weer op een bezetting van vele tientallen deelnemers. Omdat de nadruk vooral op de gezelligheid en iets minder wedstrijdprestatie ligt, hoeft men als deelnemer geen partner te zoeken. De organisatie deelt de spelers als koppels in, waardoor het verschil in speelsterkte aan beide zijden van het net zo gelijkwaardig mogelijk is. Omdat in iedere wedstrijd de spelers aan andere deelnemers worden gekoppeld, zorgt dit voor een extra verrassingselement en gezelligheid. Tussen de middag krijgen de deelnemers een gratis lunch aangeboden, die mede mogelijk wordt gemaakt door de Halsterse Supermarkt PLUS. Op vrijdag 4 september vinden de finales plaats, waarbij iedereen welkom is daarvan en van de ambiance te komen genieten. De toernooiorganisatie Wim Speek, Froukje van Overeem, Thijs Koppers en Chrit Franssen zal de noodzakelijke maatregelen nemen om te voldoen aan de regels inzake de corona-periode.

Fietsclub Liefhebbers rijdt weer leuke rondjes

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zondag 12 juli staat de tweede rit van dit seizoen op het programma voor TTC de Liefhebbers.
De recreanten, die op een gewone dan wel een fiets met ondersteuning rijden, leggen de Woensdrecht-route af over een afstand van 35 kilometer en houden de koffiestop bij Non Plus Ultra in Woensdrecht. De afstand loopt langzaam op naar een wekelijks te rijden tochten van 45 à 50 kilometer. De trimmers rijden de Oesterdam-route over een afstand van 70 kilometer en dit op racefietsen. Hun koffiestop wordt gehouden na afloop van de rit in Café Tivoli. Deze groep rijdt gemiddeld 70 tot 80 kilometer. Beide groepen zijn rond de middag weer thuis. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met secretaris Richaar Kuijlen, telefoon 0164-683915, e-mail ttcdeliefhebbers@gmail.com of kom elke zondag iets voor 9.00 uur naar het dorpsplein Vogelenzang in Halsteren. Zonder enige verplichting mag men drie keer meefietsen. www.ttcdeliefhebbers.nl

Halsterse Toerclub Central is voorgoed uitgefietst

HALSTEREN - Op de vergadering van afgelopen zondag is besloten, dat Toerclub Central uit Halsteren ophoudt te bestaan.
De reden is, dat het aantal fietsende leden steeds maar minder wordt en er ook geen aanwas meer is van jongeren, die willen gaan fietsen in clubverband. Secretaris Ad Meesters vertelt: "Wij fietsten al 44 jaar elke zondagmorgen ons fietstochtje. Jammer, zeer jammer, maar het is definitief voorbij."

                

Jonge NAC fans voetballen in zomervakantie

REGIO - In de zomervakantie worden er voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar nu het weer kan verschillende NAC Breda Soccer Camps georganiseerd in Breda en de regio. Volgens de richtlijnen van het RIVM zijn er maximaal 56 plaatsen per editie beschikbaar. Kijk snel op www.nac.nl/soccercamps



Grote clubactie steunt verenigingen.
Afbeelding