Afbeelding
Foto:

Cultuur-Carrousel Lions schuift door naar 2021

BERGEN OP ZOOM - De Lionsclub Bergen op Zoom, die op zondag 27 september voor de zevende keer de Cultuur-Carrousel zou organiseren, heeft besloten het evenement voor dit jaar te schrappen.

De aanleiding voor het schrappen van de activiteiten dit jaar ligt uiteraard voor de hand: de corona-crisis en de maatregelen die op dit moment gelden. Het hele programma was al rond en wordt door geschoven naar volgend jaar. Het evenement vindt dan plaats op zondag 26 september. Een aantal artiesten, groepen en gezelschappen, die voor dit jaar op het programma stonden, hebben hun medewerking daarvoor al toegezegd. De Cultuur-Carrousel speelt zich af in een aantal locaties in de Bergse binnenstad. Het evenement biedt artiesten en groepen gelegenheid op het podium te laten zien wat ze in hun mars hebben. Het publiek kan er kennismaken met een zeer uiteenlopend cultureel programma. De opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen.


Gebouw-T opent met intieme concerten

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom opent vanaf juli voorzichtig de deuren voor bezoekers. Per show wordt een beperkt aantal kaartjes, 2-persoonstickets en 1-persoonstickets, verkocht zodat iedereen op een veilige afstand van het concert kan genieten.

Gebouw-T volgt hierin het protocol opgesteld door de Vereniging Nederlandse Poppodia & Festivals (VNPF). Op 4 juli staat het eerste evenement op de agenda: een avond van talentontwikkelingsprogramma Music Hub Brabant met PYRO en Sjoerd van Eijck. Deze showcase is exclusief voor de Vrienden van T en Business Club van Gebouw-T. Vanaf 11 juli gaat Gebouw-T écht open voor publiek met twee concerten van Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze. In de zomermaanden presenteert het poppodium een mooi, divers programma met verder optredens van Tim Knol, High Hi, Michelle David & the Gospel Sessions, Tangarine en een speciale duo-editie van muziekquiz Quiz’M. Bezoekers krijgen in het poppodium een zitplaats aangewezen waarvan ze op gepaste afstand het concert kunnen bijwonen. Een drankje halen vooraf of tijdens de show is geen probleem: looplijnen maken de weg vrij naar de bar. De kaartverkoop is begonnen via www.gebouw-t.nl.


Zuidwesthoek leeft op na versoepeling

GEMEENTE WOENSDRECHT - In de Zuidwesthoek neemt de bedrijvigheid weer toe nadat de corona-maatregelen zijn versoepeld. Met name in grensplaats Putte, waar de detailhandel weer opbloeit sinds ook Belgische bezoekers er weer terecht kunnen.

Burgemeester Steven Adriaansen in het regelmatig bijpraten: "Wel is basisschool Op Dreef in Putte enkele dagen dicht geweest nadat bij een medewerker corona-besmetting was vastgesteld. Boa's blijven tips geven en ervoor waken dat hele families de winkels bezoeken. Tot sancties heeft dit nog niet geleid. We moeten keer op keer aandacht vragen voor het zich aan de regels houden. Essentie blijft anderhalve meter afstand houden, zoveel mogelijk thuis blijven, gebruik mondkapjes waar dat moet. Een aantal bedrijven heeft het moeilijk."

Afbeelding