Afbeelding
Foto:

Eerste adventure golfbaan in regio

DE HEEN - Een nieuw wapen voor Akkermans leisure & golf om de crisis te lijf te gaan. Recreatiebroers Robbert en Jeroen Akkermans openen een gloednieuwe en veilige attractie: Treasure Island Adventure Golf. De nieuwe adventure golfbaan lag al wekenlang klaar lag voor gebruik, een officiële opening moest worden afgeblazen, maar het startschot heeft nu toch echt geklonken.

De ondernemers hopen vanaf nu veel gezinnen naar de De Heen te trekken. De adventure golfbaan moet de verliezen die het bedrijf leidt vanwege de corona-maatregelen een halt toe gaan roepen.

Adventure golfbanen zijn dé trend in Europa als het over familie-uitjes gaat. Internationaal gezien staan Adventure Golfbanen al flink op de kaart. Door in Nederland als een van de eersten met een kwaliteitsbaan te komen, verwachten de broers ook hier een trend op gang te brengen. Afgelopen winter werd er een flinke investering gedaan en schakelde Akkermans een gespecialiseerd bedrijf in om de baan aan te leggen.

De vergelijking met minigolf is snel gemaakt, maar met vijftien avontuurlijke holes verstopt in een overweldigende setting van piraten, weelderige beplanting, rots- en waterpartijen, een écht piratenschip en een donkere grot waar een waterval vanaf klatert is adventure golf veel meer dan dat. Bovendien zijn de holes soms wel 20 meter lang, waar minigolfbanen doorgaans 4 meter lang zijn. Adventure golf lijkt met bunkers, water en hoogteverschillen in de baan meer op een echte golfbaan, maar dan in het klein. Er is ook veel beleving in de baan zoals een oversteek met een vlot. Iedere hole maakt weer nieuwsgierig naar de volgende. Daarbij is de omgeving zo aangekleed dat spelers zich in een piratenavontuur wanen en jong en oud zich er ook zonder het spel goed kunnen vermaken.

Het spel wordt gespeeld in de buitenlucht waar het door de ruimtelijke opzet gemakkelijk is om afstand tot andere spelers te houden. Bovendien houdt het team van Akkermans alle materialen en contactpunten in de baan perfect schoon. Een verantwoord uitje dus, dat in deze tijd voor de nodige veilige ontspanning kan zorgen en waarmee het recreatiebedrijf de crisis het hoofd wil bieden.

Afbeelding
Afbeelding