Buiten Zumba in Hoogerheide
Buiten Zumba in Hoogerheide

Zumba en Pound Fitness lessen online en buiten

HOOGERHEIDE - PUTTE - Geen live lessen wegens Corona betekende geen rust voor de deelnemers van de Zumba- en Pound Fitness lessen van Sandra Bol en Danielle Engelaar. Zij besloten hun krachten te bundelen en samen online lessen te geven.

Vier keer per week stonden zij om 19.30 uur klaar voor de laptop om hun deelnemers welkom te heten. Het online platform maakte het mogelijk dat iedereen elkaar kon zien als daarvoor werd gekozen. Zo was er tijd en ruimte voor een praatje met elkaar en er werd heel wat afgezwaaid en gelachen. Om 20.00 uur ging de muziek aan en werd er net zo hard gezweet als in de live lessen voor de lockdown. De deelnemers hebben de virtuele lessen enthousiast ontvangen. Er waren wel eens wat frustraties over haperende verbindingen maar de voordelen wogen zwaarder, de lessen werden gezien als een gezellige manier om mentaal en fysiek in vorm te blijven. Zo was de één blij met de afleiding en de ander met de mogelijkheid de actieve levensstijl te kunnen behouden. Anderen waren weer blij met het groepsgevoel dat werd gecreëerd. Zo is het contact met elkaar gebleven en heeft niemand zich eenzaam hoeven voelen zonder hun sportclubje. Sandra en Danielle zijn zelf tevreden over hun virtuele lessen en de positieve reacties die zij hebben ontvangen en bedanken alle deelnemers voor hun enthousiasme en gezelligheid. Dankzij de versoepeling van de restricties en het prachtige weer zijn de online lessen inmiddels vervangen door buitenlessen waar iedereen van kan genieten.

'Biljarttoernooikes' door biljartvrienden P&P

HALSTEREN - Biljartvrienden Piet de Jong en Peet Uijtdewilligen hebben een aantal extra activiteiten op het programma gezet nu er na enkele maanden beperking van overheidswege weer gebiljart kan worden.

Team P&P heeft het restant van de onderlinge competitie inmiddels hervat. Allereerst wordt gedacht aan het organiseren van een koppeltoernooi met na afloop een etentje, in overleg met de beheerder van ontmoetingscentrum de Wittenhorst. Verder wil P&P een 'toernooike' met een ploeg uit Hoogerheide opzetten en mogelijk het toernooi met de Druktemakers van De Korenaere. Ook worden voorbereidingen getroffen voor de onderlinge competitie 2020-2021. Nogmaals onder voorbehoud. Nadere informatie bij Piet de Jong, telefoon 0164-244996. Aanmelden kan via
e-mail: piet.toos@gmail.com


Regiobiljart West-Brabant schort competities op

HALSTEREN - REGIO - Het bestuur Regio Biljart West-Brabant laat weten dat door de deelnemende biljartgroepen met een grote meerderheid van 13 tegen 4 gekozen is voor het opschorten van de competities, georganiseerd door RBWB tot minimaal 1 januari 2021.

Met een tijdelijke competitie vanaf 1 september 2020 met tweetallen had men waarschijnlijk in alle lokaliteiten kunnen voldoen aan alle door de corona-crisis opgelegde restricties en voorwaarden. Een grote meerderheid geeft aan dit te niet te willen, omdat dit niet als gezellig en sociaal wordt ervaren. Heel begrijpelijk want dit zijn juist de doelstellingen van RBWB. Bert van den Brink, secretaris RBWB: "Wij als bestuur van RBWB bepalen de regels niet waaronder in de diverse lokaliteiten gebiljart kan worden. De nadruk wordt vooral gelegd op afstand houden, zo weinig mogelijk mensen in de speelzaal en vooral ook hygiëne. Naar onze mening is een goede ventilatie en luchtverversing ook een essentiële zaak die in een aantal lokaliteiten verbeterd zou moeten worden. In het najaar zullen wij als bestuur evalueren of het haalbaar en verantwoord is om de competitie per 1 januari 2021 te hervatten op basis van de vertrouwde formule met hetzelfde aantal teams."


Tempo verder als Mixed Hockey & Lacrosse Club

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Vier jaar na de introductie van lacrosse in deze regio, hebben Ogers Lacrosse hun tenue in gebruik genomen. Tijdens de training werd dit uitgereikt aan de spelers. De kleuren van het tenue representeren het statutair samengaan van lacrosse in Tempo dat nu doorgaat als Mixed Hockey & Lacrosse Club: met een nieuw logo. Ogers lacrosse opende eerder alle zomertrainingen. In juni Cort Heyligerskazerne, 30 juni op Fort De Roovere en in juli en augustus op het strand nabij winkelcentrum Het Kompas op de Bergse Plaat. info@ogerslacrosse.nl




Lacrosse nieuw tenue