Meldpunt Crisiszorg voor inwoners regio

REGIO - Mensen in West-Brabant die zich ernstige zorgen maken over iemand in hun omgeving, kunnen sinds kort terecht bij het Meldpunt Crisiszorg West-Brabant. Het Meldpunt is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0800-5099.

De professionals van het Meldpunt geven advies en kijken samen met de melder wat er gedaan kan worden. Als er acute hulp nodig is, schakelen ze de juiste crisisdienst in. Het Meldpunt geeft altijd een terugkoppeling aan de melder. Als een situatie levensbedreigend is, bel je 112.

Maar wie bel je als je je ernstig zorgen maakt over iemand? Als diegene zichzelf of anderen in gevaar brengt? “Gelukkig hebben we daar nu het Meldpunt Crisiszorg voor”, vertelt coördinator Sanne Bijlsma. “Aan de hand van onderstaande voorbeelden krijg je een goed beeld van waarover je kunt bellen.”

Inwoners die het 0800-nummer bellen, krijgen een professional van het Meldpunt aan de lijn. De professional stelt een aantal vragen en bepaalt of de melding acuut is of niet. Bijvoorbeeld wanneer: iemand verward gedrag vertoont, iemand zichzelf of anderen in gevaar brengt, iemand zichzelf of anderen ernstig dreigt te verwonden, verplichte zorg nodig lijkt te hebben. “Dan wordt er direct actie ondernomen”, zegt Bijlsma, "en we proberen de situatie zo snel als mogelijk weer te stabiliseren.”

Is een melding niet acuut, dan schakelt het Meldpunt de juiste hulp in. Bijvoorbeeld wanneer: je je zorgen maakt over iemand die je al een tijd niet hebt gezien, er wordt niet opengedaan en de brievenbus zit vol, je overlast hebt van iemand die de buurt vervuilt of spullen kapot maakt.


Inzameling oud papier in nieuw schooljaar

HALSTEREN - Afgelopen maanden heeft de ouderraad van Basisschool Sint Maarten vanwege de uitbraak van Covid-19 geen oud papier kunnen verzamelen en zal dit helaas tot de zomervakantie ook niet meer doen. De organisatoren hopen bij de start van het nieuwe schooljaar ook weer te kunnen beginnen met inzamelen van het oud papier op de vaste plaats in de Bernhardstraat in Halsteren.


Nieuwe cursussen BAS

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - BAS (Bergse Actieve Senioren) presenteert het nieuwe cursusprogramma voor 2020-2021. Het is te vinden op www.basboz.nl. Daar kunt u zich ook inschrijven. Veel (oudere) mensen zijn de laatste maanden aan huis gekluisterd geweest met weinig contact met de buitenwereld. Misschien bieden de BAS cursussen en lezingen een leuke afleiding. Alles zal volgens de regelgeving van het RIVM worden uitgevoerd.



Geen Haringparty

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Tot grote spijt moet Kiwanis club Bergen op Zoom mededelen dat de jubileum Haringparty op 25 juni 2020 is geannuleerd in verband met corona-maatregelen. Kiwanis hoopt belangstellenden volgend jaar weer te mogen verwelkomen in het prachtige Markiezenhof.


Loten Zonnebloem nu ook online te bestellen

LEPELSTRAAT - Loten van de Zonnebloem-loterij afdeling Lepelstraat zijn vanaf heden ook online te bestellen, omdat het vanwege de corona-crisis haast niet mogelijk is om bij de bewoners langs de deuren te gaan. Als u de Zonnebloem afdeling Lepelstraat wilt steunen, kunt u dit doen door middel van een of meerdere loten online te kopen via: www.zonnebloem.nl/loten/p/inekevandrunen. Deze kosten 2 euro per stuk. De trekking van de loterij is op 12 oktober 2020. De uitslag kunt u dan zien vanaf 17.00 uur op zonnebloem.nl/loterij of op teletekst.