Burgemeester Gaston van Tichelt en burgemeester Steven Adriaansen verwijderen de fysieke grens.
Burgemeester Gaston van Tichelt en burgemeester Steven Adriaansen verwijderen de fysieke grens. Foto: Sophia Piesens

Grens met België weer open

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Maandag 15 juni is de grens tussen Nederland en België weer open gegaan. Weer een versoepeling van de Covid-19 maatregelen.

Dat dit goed nieuws is voor de grensgemeenten mag duidelijk zijn. Burgemeester Gaston van Tichelt van de gemeente Essen (B) en burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht troffen elkaar maandagochtend voor een informatieve ontmoeting.

Nabij de grenspaal aan de Hollandseweg Huijbergen/Huijbergsebaan Essen werd de heropening van de grens als heuglijk feit gevierd met het verwijderen van obstakels die de toegang tot België afgelopen maanden verhinderden. Burgemeester Steven Adriaansen toonde zijn niet gebruikt attest om de grens te mogen passeren. Het wordt in het museum opgehangen.


Foto: Burgemeester Gaston van Tichelt van Essen (België) en burgemeester Steven Adriaansen van gemeente Woensdrecht verwijderen de fysieke grens tussen Nederland en België.

Burgemeester Steven Adriaansen toont zijn niet gebruikte attest om de grens te mogen passeren. Het wordt in het museum opgehangen.
2020-6-15 Heropening grens Huijbergen-Essen (B).
Burgemeester Steven Adriaansen toont zijn niet gebruikte attest om de grens te mogen passeren. Het wordt in het museum opgehangen.