Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Suzuki Centrum Bergen op Zoom nu Autocentrum Roosendaal

ROOSENDAAL – Suzuki Centrum heet voortaan Autocentrum Roosendaal: buiten de naam is er niks veranderd. De grote collectie occasions, de jarenlange ervaring in klantvriendelijkheid en service, de bijna encyclopedische kennis van het merk Suzuki: ze zijn er allemaal nog, nu samengevoegd op één vertrouwd adres in Roosendaal.

De meeste mensen kennen Autocentrum Roosendaal als Suzuki Centrum. Als Suzuki-dealer timmerde het bedrijf 40 jaar lang aan de weg, en in die jaren bouwde het een enorme, trouwe klantenkring op. In maart besloten eigenaar Sjaak Bartels en bedrijfsleider Anton Hopmans het dealerschap op te geven en als zelfstandig, universeel autobedrijf verder te gaan. Per 1 maart werd de vestiging in Bergen op Zoom gesloten en bundelde het bedrijf de krachten aan de Belder in Roosendaal. Die stap stelt hen in staat te blijven doen wat ze al veertig jaar doen: de allerbeste service bieden. “Daarin gaan we heel ver”, zegt Hopmans, “gratis vervangend vervoer spreekt bij ons voor zich, we doen er alles aan om werkplaatsrekeningen laag te houden, over elke reparatie overleggen we met onze klant, en als een auto opgehaald of gebracht moet worden vinden we dat geen probleem. In onze werkplaats behandelen we elke auto alsof het onze eigen auto is.”


Allerbeste

Datzelfde principe geldt in de showroom van Autocentrum Roosendaal, vertelt Sjaak Bartels. “Wij vinden dat iedereen die een nieuwe of gebruikte auto koopt dat onder de beste voorwaarden moet kunnen doen. Nu we geen merkdealer meer zijn kunnen we vrijer inkopen, onder betere voorwaarden voor onze klanten. Bovendien kunnen we nu auto’s van alle merken leveren en hebben we een voorraad van zo’n 80 gebruikte auto’s, van alle merken en voor elk budget. We kunnen er dus altijd zorg voor dragen dat onze klanten met de allerbeste auto onze showroom verlaten.”


Gespecialiseerd

Ondanks dat Autocentrum Roosendaal een universeel autobedrijf is en dus auto’s van alle merken kan leveren, onderhouden en repareren, is het bedrijf ook nadrukkelijk gespecialiseerd in het merk Suzuki. Na veertig jaar dealerschap heeft geen enkele Suzuki meer geheimen voor het team van Autocentrum Roosendaal. “We hebben de apparatuur en de kennis om alle Suzuki’s te kunnen onderhouden en repareren”, zegt Sjaak Bartels, “en na 40 jaar dealerschap staan we vierkant achter de producten van Suzuki. Wie een Suzuki koopt, koopt een auto van de eerste kwaliteit. Dat is niet alleen fijn voor onze klanten, maar ook voor ons, omdat we zeker weten dat we iets goeds verkopen. Voor een Suzuki steken we onze hand in het vuur.”

De betrouwbaarheid van Suzuki’s is inderdaad legendarisch. Japanse merken staan steevast bovenaan in betrouwbaarheidsstatistieken, en Suzuki mikt op de topposities.
“Zo hebben we een klant die in 1991 bij ons een nieuwe Suzuki Alto koopt en nog altijd met die auto rijdt”, zegt Bartels. “De eigenaar is er enorm tevreden mee, hij laat haar nooit in de steek. Onlangs was de auto nog bij ons in de werkplaats, maar dat was alleen maar omdat de hemelbekleding was losgeraakt. Technisch is die auto, ondanks z’n leeftijd van bijna 30 jaar, bijna onverwoestbaar. En dat geldt eigenlijk voor alle Suzuki’s, vandaar onze voorliefde voor het merk. Jaren geleden bezocht ik zelf de fabriek van Suzuki, in Hamamatsu in Japan. Daar is het zo enorm schoon, en zo strak en goed georganiseerd dat ik werd bevestigd in wat ik al wist: Suzuki wil de beste auto’s maken”, aldus Sjaak Bartels.


Ervaring

Zelfs in een bedrijf met de beste auto’s, de beste verkoopvoorwaarden en de beste werkplaats is er nog ruimte voor verbetering. Autocentrum Roosendaal is namelijk op zoek naar een eerste monteur om het team in de werkplaats te versterken. Anton Hopmans vertelt over welke vaardigheden de ideale kandidaat beschikt: “We zoeken iemand die affiniteit heeft met techniek en auto’s, en die niet bang is om vuile handen te krijgen. In de werkplaats word je geacht om elke dag weer nieuwe problemen op te sporen en op te lossen. Dat is een leuke uitdaging, we zoeken iemand die daar plezier in heeft, en die al enkele jaren ervaring heeft in het vak. Die persoon bieden we graag een kop koffie aan. Dan kunnen we praten over de mogelijkheid om in een mooi, ervaren bedrijf te werken voor een bijzondere, trouwe klantenkring.”





"We kunnen nu auto’s van alle merken leveren en hebben een voorraad van zo’n 80 gebruikte auto’s van vele merken en voor elk budget."

Afbeelding
Afbeelding