Sascha Verdult
Sascha Verdult Foto: Dennis van Loenhout

Vertrouwd, maar nog beter

BERGEN OP ZOOM – De Parket en Laminaatwinkel timmert al 40 jaar aan de weg, en vooral aan de mooiste en beste vloeren in de regio. Onder leiding van Sjaak Honkoop bouwde de Parket en Laminaatwinkel een grote klantenkring en een ijzersterke reputatie op. In mei werd de Parket en Laminaatwinkel overgenomen door André en Sascha Verdult, die vastbesloten zijn een vertrouwd bedrijf nog beter te maken.

Net als Sjaak Honkoop is André Verdult een man met veel ervaring in de wereld van vloeren. Dat hun paden elkaar zeven jaar geleden kruisten is dus geen toeval. Sinds die tijd maakt de Parket en Laminaatwinkel gebruik van André’s diensten als vakman en parketteur, zodat de vloeren van de Parket en Laminaatwinkel volledig tot hun recht komen in elke woning. De overname van de Parket en Laminaatwinkel kwam op zeker moment toevallig ter sprake. “André durfde het thuis eerst niet te vertellen”, lacht Sascha, “maar toen hij dat uiteindelijk deed zette het ons allebei aan het denken. Ik werkte in de zorg, maar wilde dat niet blijven doen. We zagen allebei een unieke kans om samen iets moois op te bouwen in een mooie branche.”

Op 1 mei namen André en Sascha officieel de sleutel van de Parket en Laminaatwinkel in ontvangst. Dat betekent niet dat Sjaak Honkoop op deze dag uit beeld verdween. Hij is nog altijd aanwezig en zegt: “Dat blijf ik ook, net zo lang als nodig is. Ik wil Sascha en André helpen om de best mogelijke start te maken. Ik heb 13 jaar lang hard gewerkt om dit bedrijf te maken tot wat het nu is, en dat is onder andere gelukt doordat ik een vertrouwd team om me heen heb verzameld. Dat een belangrijk deel van dat team de zaak nu overneemt is prachtig, daarmee komt de winkel in vertrouwde en deskundige handen. Dat is voor onze klanten het allerbeste scenario.”

Voor die klanten blijft de Parket en Laminaatwinkel een adres met een enorme voorraad laminaatvloeren, waar meedenken en deskundig advies vanzelf spreken. Thuis inmeten, of kleurstalen beoordelen in de eigen woning, het spreekt nog steeds allemaal voor zich bij de Parket en Laminaatwinkel. Door André’s vakkennis weet de Parket en Laminaatwinkel nu ook alles van ambachtelijke houten vloeren en vloerrenovatie. “Maar we zijn ook groot in pvc-vloeren”, zegt Sascha, “en zijn onlangs gestart met traprenovaties. Bovendien hebben we de winkel nu zo ingericht dat de vloeren nog beter tot hun recht komen. De vloer is immers een beeldbepalend deel van elke woning, dat de sfeer in hoge mate bepaalt. Wij willen daar het maximale uithalen, voor en met onze klanten.”