VVC training met selectie
VVC training met selectie Foto:

Eerste VVC-training met nieuwe selectie

HALSTEREN - Als dartele veulens in de kunstgraswei werkten de selectiespelers van VVC vorige week een eerste training af. Iedereen staat weer te springen om te beginnen. Hopelijk in september en dan een hele competitie alstublieft. We kunnen niet wachten ...

Mogelijk uitbreiding bij voetbalvereniging Vivoo

HUIJBERGEN - Voetbalvereniging Vivoo uit Huijbergen heeft bij de gemeente Woensdrecht verzocht om uitbreiding van het voetbalcomplex. De gemeente wil hier in principe aan meewerken, maar heeft geen eigen gronden naast het complex. Nu is er de mogelijkheid om een pand aan de Bergsestraat en de daarbij horende gronden aan te kopen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hier al mee ingestemd en nu moet de gemeenteraad het budget beschikbaar stellen. Voetbalvereniging Vivoo is een groeiende vereniging met momenteel een hoofdveld van natuurgras en een klein trainingsveld van kunstgras. Er is behoefte aan meer ruimte, met name om wedstrijden te kunnen spelen. Wanneer de gemeente het pand aan de Bergsestraat 52 koopt, kunnen de gronden in de toekomst gebruikt worden voor een extra wedstrijdveld. Alle elftallen van Vivoo kunnen dan meespelen in de competitie. De gemeente koopt als strategische aankoop het pand en de bijhorende gronden, die gesplitst worden van de woning. De woning zal vervolgens te koop worden aangeboden. De grond met een oppervlakte van 3.375 m2 krijgt een andere bestemming en wordt betrokken bij het naastliggende sportcomplex. In een later stadium zal de uitbreiding van het sportcomplex nog aan de orde komen, hiervoor is momenteel nog geen budget. Het benodigde totaalbedrag is €594.140,-.


Maak met foto kans op wandelgids Brabantse Wal

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Stichting De Brabantse Wal bestaat 25 jaar. In 1995 hebben de natuurverenigingen Benegora, Namiro, IVN Groene Zoom en de heemkundekringen Halchterth en Zuidkwartier de Stichting in het leven geroepen om het fraaie landschap van de Brabantse Wal onder de aandacht te brengen.

Dit vanuit de filosofie: een landschap dat de mensen mooi vinden, zullen ze graag beschermen! Daarom gaf de Stichting het boek ‘Ontdek de Brabantse Wal’ uit en een wandelgids met 24 goed gemarkeerde wandelroutes in Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Door de coronacrisis viert de Stichting het jubileum voorlopig digitaal. Daarvoor is op Facebook de groep WildopdeWal gemaakt waar iedereen lid van kan worden en een zelfgemaakte foto van de natuur en het landschap van de Brabantse Wal kan plaatsen. De eerste prijswinnaar is Frans Klaassen die op een wandeling in de Noordpolder Ossendrecht bovenstaande foto van lepelaars maakte.

Moeder en zoontje gewond bij ongeval met quad

OSSENDRECHT - Bij een ongeval met een quad aan Hageland in Ossendrecht zijn in het pinksterweekend een moeder en haar zoontje gewond geraakt.

Een traumahelikopter moest eraan te pas komen. De vrouw was aanvankelijk niet aanspreekbaar en is door de arts van de traumahelikopter stabiel gemaakt. Zij is per ambulance naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam vervoerd en wordt in Bravis Ziekenhuis geopereerd aan een gebroken knieschijf. Het jongetje is met hoofdletsel in het Sofia Kinderziekenhuis behandeld. Hij liep een flinke wond op die gehecht moest worden. Uit scans bleek geen verder letsel en beiden zijn inmiddels weer thuis.



Lepelaars zoeken in de Noordpolder Ossendrecht naar voedsel.
VVC training met selectie
VVC training met selectie
VVC training met selectie