Afbeelding
Foto:

Eerste open dag op Landgoed de Hertgang een succes

HALSTEREN - Na de versoepeling van de coronaregels kon Landgoed De Hertgang aan de Klaverblokken in Halsteren weer bezoekers ontvangen. En het leek wel of men er op had zitten wachten, want meer dan vijftig mensen hebben op tweede pinksterdag De Hertgang bezocht.

Sommigen volgden op eigen gelegenheid de uitgezette route, anderen namen deel aan de rondleiding. Om te zorgen dat de groep niet te groot werd, de anderhalve meter moest uiteraard in acht genomen worden, heeft de gids drie rondleidingen verzorgd. Dankzij het gebruik van een microfoon was Hans Remijnse voor iedereen goed te verstaan. De rondleiding voerde onder andere langs de laatste bloeiende rododendrons, de Japanse Storax boom met z’n heerlijk ruikende bloemen en de Chinese kornoelje, een echte blikvanger met prachtige witte bloemen. Vanaf het wandelpad dat door het weiland loopt, hadden de bezoekers een prachtig zicht op de bosrand.

Op het terras bij het bezoekerscentrum, waar koffie, thee en fris te verkrijgen was, kon men op voldoende afstand van elkaar napraten over hetgeen er allemaal te zien was in de tuinen en het arboretum. Afgaande op de enthousiaste reacties, komt een aantal bezoekers zeker nog eens terug!

Nieuw in het bezoekerscentrum is de verkoop van wenskaarten met mooie foto’s van het landgoed, tassen, kussens en originele sleutelhangers. Een deel van de opbrengst is bestemd voor stichting Landgoed De Hertgang. De opbrengst van de plantverkoop (en daar zitten heel bijzondere bij!) komt ook ten gunste van de stichting.

Tot en met oktober is De Hertgang iedere eerste zondag van de maand geopend van 11.00 tot 17.00 uur (toegang € 4,50 per persoon). Meldt u aan bij het bezoekerscentrum. Voor deelname aan de rondleiding om 14.00 uur (bij de prijs inbegrepen), graag vooraf inschrijven vanwege de beperkte groepsgrootte via 0164-683801 of hertgang@planet.nl.

U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren.
Komt u liever op een andere dag of wilt u met een groep of gezelschap komen, bel of mail dan even om een afspraak te maken. Kijk voor alle mogelijkheden op de website:
www.dehertgang.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding