Afbeelding
Foto:

Meer dan motoronderhoud

HALSTEREN – Bij Motor & Meer in Halsteren draait het niet alleen om motorfietsen, maar om veel meer. De “Meer” van Motor & Meer gaat over de vrijheid van motorrijden, de vrijheid om te doen wat je het liefste doet, de liefde voor techniek en de veiligheid van elke motorrijder.

Op 6 april opende ondernemer Ray Leynse de deuren van Motor & Meer aan de Nijverheidsweg in Halsteren. Jarenlang werkte Ray in de sales maar een operatie maakte dat hij dat zittende beroep niet langer kon uitoefenen, en moest nadenken over een nieuwe carrière. Die vond hij in zijn jeugdliefde, de motorfietsen: “Toen ik een jaar of tien was nam de buurman me mee voor een ritje achterop zijn Honda”, zegt Ray, “ik kwam thuis met een enorme grijns op mijn gezicht, en ik wist zeker dat ik zelf ook ooit een motor zou bezitten.” Ray haalde zijn motorrijbewijs lang voor hij zijn autorijbewijs haalde, en kocht inderdaad die felbegeerde motor. Van het sleutelen genoot hij zo mogelijk nog meer dan van het rijden. Zijn motorfiets was de ideale vrijetijdsbesteding, maar sinds hij Motor & Meer begon merkt hij dan een motorfiets veel meer is dan een vrijetijdsbesteding.


Vertrouwen

Motor & Meer is er voor het onderhoud van alle motorfietsen, ongeacht merk, bouwjaar of leeftijd. Ook voor banden, reparaties en zelfs restauraties draait Ray zijn hand niet om. “Met Motor & Meer wil ik een motorzaak zijn waar motorrijders op kunnen vertrouwen en waar iemand met een motorfiets van 400 euro zich net zo welkom voelt als iemand met een motorfiets van 40.000 euro”, zegt Ray. “Ik vind het belangrijk dat mensen de noodzaak van goed onderhoud zien en begrijpen. Vaak gaat het om veiligheid: dat is gewoon van levensbelang. Als motorrijder ben je enorm kwetsbaar, dus de essentiële aspecten van je motorfiets moeten gewoon kloppen. Ik neem mijn klanten daar graag in mee, zodat ze hun motorfiets leren kennen en begrijpen en zodat de factuur achteraf ook begrijpelijk wordt.”

Sinds de eerste dag is het prettig druk bij Motor & Meer. Ray is aangenaam verrast door het aantal motorrijders en -liefhebbers dat Halsteren kent, en dat hem vertelt blij te zijn dat Halsteren nu eindelijk een eigen motorzaak heeft. “Voor een praatje heb ik altijd tijd”, zegt hij, “ik vind het leuk als mijn werk mensen interesseert. Ik ben hier in elk geval op mijn plek, en als ik de Halsterse motorrijders kan helpen om hun motor technisch helemaal in orde te krijgen, heb ik bijzonder goede zin!”


"Als ik de Halsterse motorrijders kan helpen om hun motor technisch helemaal in orde te krijgen, heb ik bijzonder goede zin!”

Ray Leynse met