Drive Thru Brabantse Wal Asperge
Drive Thru Brabantse Wal Asperge Foto:

Nu ook rood fruit en ijs bij Drive Thru

HOOGERHEIDE – Wat begon als een “noodmaatregel” tijdens de coronacrisis is uitgegroeid tot een onverwacht groot succes, dat nog steeds groeit. Want vanaf nu zijn in de “McStreek” drive-thru op de voormalige carpoolplaats bij Korteven ook kersen, bramen, frambozen en blauwe bessen te koop. Wie liever een ijsje van ’t IJsboerke heeft moet ook zeker eens langsrijden. Dat hoeft niet eens met de auto, het kan ook op de fiets.

Dat ondernemer Corné Ooms een hart heeft voor streekproducten weet de regio al jaren. Hij begeleidde de Brabantse Wal Asperge naar z’n huidige status van Europees erkend streekproduct, en als secretaris is hij nog altijd zeer actief binnen de telersvereniging Brabantse Wal Asperge. Toen de coronacrisis uitbrak, voorzag Ooms aanvankelijk slecht nieuws voor de Brabantse Wal Asperge. Hij zegt: “Ik was bang dat we een enorme duw zouden krijgen.”

Negen weken later moet Ooms – gelukkig – zijn eigen ongelijk bevestigen. De Brabantse Wal Asperge beleeft een topseizoen, ondanks de sluiting van de horeca, en ondanks het verlies van de trouwe Belgische klant die de grens niet over mag. “En wanneer de restaurants op 1 juni weer openen heeft het seizoen nog drie weken te gaan. Samen met restauranthouders denken we nu al na over mooie mogelijkheden met de Brabantse Wal Asperge”, vertelt Ooms.

Een glansrol in het succesverhaal van de Brabantse Wal Asperge van 2020 vervult de drive-thru op de oude carpoolplaats bij Korteven. Die begon als noodmaatregel, om ondanks de beperkingen toch op een veilige manier asperges te kunnen verkopen. De manier waarop de aspergekoper die drive-thru in zijn hart sloot had Ooms nooit kunnen voorzien. “Het loopt echt ongelooflijk goed”, zegt hij, “in het weekend staan er soms rijen mensen. Gemiddeld hebben we zo’n 100 bezoekers per dag en daarmee is de drive-thru een stabiele factor en een succesverhaal dat wat ons betreft ook na de coronatijd een vervolg verdient. Daarover denken we nu al na, maar ook dit seizoen blijven we doorgaan met mooie dingen.”

Het assortiment van de drive-thru omvatte al asperges, krielaardappelen, zalm, beenham en natuurlijk aardbeien. “Maar”, zegt Ooms, “zeker als het weer zo goed is als nu eten mensen graag rood fruit. Daarom verkopen we vanaf nu ook kersen, bramen, frambozen en blauwe bessen in de drive-thru. Uiteraard allemaal afkomstig van telers uit de regio! Via een vriend uit Italië kwam de mogelijkheid om ook echte, Italiaanse olijfolie te verkopen. Die kans wilden we onze klanten niet ontnemen. De olijfolie is bovendien te koop bij boerderij Koolen en bij kwaliteitsslager Ron Tak in Ossendrecht. Ook naar de ontelbare fietsers die hier voorbijkomen wilden we graag een gebaar maken. Zij kunnen vanaf nu genieten van een ijsje bij onze drive-thru. En niet zomaar een ijsje, maar het echte, ambachtelijke ijs van ’t IJsboerke.”

De McStreek drive-thru is dagelijks tussen 11.00 uur en 18.00 uur geopend. “Ongelooflijk mooi hoe mensen reageren”, vindt Ooms, “de drive-thru is tot in het buitenland bekend geworden. Het bewijst maar weer eens dat een crisis gepaard gaat met een overlevingsdrang die tot innovatie leidt. Daar zijn we trots op!”