Sporten in Eikelhof
Sporten in Eikelhof Foto:

Diverse gratis sportclinics buiten in Ossendrecht

OSSENDRECHT - De versoepelde Corona-maatregelen staat sporten voor volwassenen nu weer toe onder voorwaarden. Sportieve ondernemers in Ossendrecht slaan de handen ineen en bieden gratis sportclinics aan in het Eikelhof. Variërend van Fit/boot camp, danssport Zumba, behendigheidssport Parkour, maar ook teamsport Lacrosse kondigt haar terugkeer aan.
Kathleen Scheenaerts (op de foto links) van Human Sport is de initiatiefneemster: "Wij zullen als sportschool gesloten zijn tot september, en buitentraining is nu ideaal. Omdat we zien dat Ossendrecht een fijne community is, willen we daar graag aan bijdragen op onze sportieve manier." Dat Lacrosse daaraan meedoet is voor Daniël Sterenborg (rechts), oprichter van Ogers Lacrosse, nagenoeg vanzelfsprekend: "Een viertal jaar geleden zijn we begonnen met de teamsport Lacrosse in Ossendrecht door naar een veldje te gaan met een tiental stick, daarna hebben we zelfs het finaleweekend van de nationale lacrossecompetitie naar de Odio-velden gebracht. Dat heeft de basis gelegd voor de buitensport 'met een stok met een netje eraan' in heel Zuid-West Nederland. Tuurlijk doen we daar aan mee!"
Het weekprogramma, steeds om 19:30 uur in het Eikelhof verzamelen:
Maandag Zumba, door Pasada Move & Groove; Fitkamp, Vanessa Floren-Verbeke. Dinsdag Parkour, Wouter Dekkers van Zero Gravity Freerun. Woensdag 10:30 én 19:30 uur Lacrosse, Daniël Sterenborg van Ogers Lacrosse. Donderdag Bootcamp door Kathleen van Human Sports. Vrijdag 8:30 uur: 'Fit over 50' door Kathleen van Human Sports.
Via de Facebookgroep 'Ossendrecht' meer informatie en updates. Of via info@humansports.nl. #ossendrechtbeweegt #sport


Overal fietsen voor Stichting Hartekind

REGIO - Van 27 juni t/m 4 juli vindt Hartekind Ride Solo voor kinderen met een aangeboren hartafwijking plaats. Vanuit heel Nederland fietsen deelnemers voor Stichting Hartekind, solo in hun eigen omgeving of op de fietstrainer. Deelnemers dragen bij aan onderzoek naar genezing en betere behandelingen voor kinderen met hartfalen.

Op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind wil hier verandering in brengen. Daarom Hartekind Ride Solo. Iedereen kan (solo) meedoen! Bepaal zelf de route en het aantal kilometers. Zaterdag 4 juli is het grootse slotevent. Deelnemers fietsen 2,5 uur, voorafgaand is er een live-programma via YouTube met het officiële startschot, live interviews met deelnemers en kindercardiologen in het land. Na 2,5 uur fietsen wordt het bedrag dat is opgehaald voor Stichting Hartekind bekendgemaakt! Meer informatie is te vinden op: www.hartekindride.nl


Wielrenster Demi de Jong hoopt op mooi najaar

OSSENDRECHT - Het gaat langzaamaan de goede kant op met wielrenster Demi de Jong uit Ossendrecht. Op de fiets is zij de trainingen heel rustig aan het uitbouwen.

"Het voelt gewoon al lekker om een uurtje of anderhalf uur te kunnen fietsen. Normaal zou je er bijna niet voor omkleden. Ik merk dat ik steeds iets later last begin te krijgen en dat is een goed teken. Ook nadat ik thuis van de fiets afstap, heb ik bijna meteen geen last meer. Van de arts moet ik proberen het te blijven opbouwen, maar wel de reactie van de knieën in de gaten houden. Waarschijnlijk als ik weer echt krachttraining kan doen, zal het fietsen ook weer sneller een stapje beter gaan", laat Demi de supportersclub, die haar en zus Thalita met belangstelling volgt, weten. Zij baalt dat de sportscholen dicht zijn en hoopt dat deze snel weer open mogen. "Ik heb heel veel oefeningen uit kunnen breiden en ik doe thuis vaak oefeningen. Maar ik heb te weinig spullen om echt kracht op te bouwen. Daarin blijft het nu dus een beetje hangen en ik heb het juist nodig om de kracht op te bouwen in mijn benen. En daarnaast heb ik niet altijd zin meer om thuis diezelfde oefeningen te doen. Het wordt een beetje saai." Intussen hebben velen de nieuwe koerskalender ook al gezien. "Laten we hopen dat we er met Chevalmeire nog een mooi najaar van kunnen maken", aldus Demi de Jong.

Afbeelding