Walter van Krieken, manager van Zwembad De Schelp en van openluchtbad De Melanen.
Walter van Krieken, manager van Zwembad De Schelp en van openluchtbad De Melanen. Foto: Dennis van Loenhout

Opening zwembaden nabij


BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - Openstelling van zwembaden de Schelp en de Melanen is in aantocht. Zwembad de Schelp opent op maandag 25 mei weer de deuren. Volgens het landelijke brancheprotocol wordt het activiteitenaanbod gefaseerd opgestart.

In de eerste fase wordt volledig gestart met de zwemlessen voor de jeugd en ook het ouder en kind zwemmen wordt ongewijzigd aangeboden. Ook banen zwemmen en aquasporten worden in beperkte mate geprogrammeerd. Verenigingen kunnen na goede afstemming gaan starten. Recreatief zwemmen zal in de eerste fase niet worden aangeboden in de Schelp, maar wel in buitenbad de Melanen.

Om zwemmen in coronatijd voor medewerkers en bezoekers veilig en verantwoord te laten verlopen is het landelijke protocol de afgelopen periode vertaald naar de specifieke situatie in de Schelp. Walter van Krieken: “Veiligheid gaat bij ons voor snelheid! Ik begrijp het ongeduld van een aantal bezoekers, maar we mogen blij zijn dat de zwembaden

open mogen terwijl andere (sport)aanbieders nog gesloten moeten blijven. Een verantwoorde openstelling vraagt om zorgvuldigheid, zodat bezoekers straks met vertrouwen weer bij ons kunnen vertoeven. Afstemming met de gemeente is ook van groot belang. Zo valt de opening van de Schelp op 25 mei nu goed samen met het aflopen van het huidig parkeerverbod op De Boulevard”, aldus de manager van de Schelp en de Melanen.

De aangepaste programmering zal begin volgende week op de website van de Schelp worden gepresenteerd, evenals alle richtlijnen en voorwaarden zoals een reserveringsplicht, aangepaste routing en omkleedprocedures. Ook openluchtzwembad de Melanen gaat open! De programmering volgt eind volgende week. Op dit moment vindt hierover de benodigde afstemming plaats met de gemeente. Extra onderhoudswerkzaamheden die werden uitgevoerd vanwege de sluiting zijn zo goed als afgerond en binnen enkele dagen zullen de baden gevuld en verwarmd worden. Gemikt wordt op een opening rond 1 juni.

Openluchtzwembad De Melanen verwacht rond 1 juni de deuren te openen.