Bij Ter Wal Woonzorg werd stilgestaan bij Dodenherdenking.
Bij Ter Wal Woonzorg werd stilgestaan bij Dodenherdenking. Foto:

"Een samenzijn om niet gauw te vergeten"

LEPELSTRAAT - Bij Ter Wal Woonzorg in Lepelstraat is op 4 mei met een mooie ceremonie stilgestaan bij Dodenherdenking.

"Het was echt heel ontroerend", vertelt Wilma van Seventer van Ter Wal Woonzorg. "De taptoe is geblazen, daarna 2 minuten stilte en het daaropvolgende Wilhelmus, werd volmondig meegezongen. Een bewoner heeft verteld over haar ervaringen tijdens de oorlog, waarna twee bewoners en een medewerker een krans hebben gelegd bij ons eigen monument. We hebben naast de oorlogsslachtoffers ook de mensen herdacht die zijn overleden aan het coronavirus en aan een bewoonster die vorige week op Koningsdag is overleden (niet aan het corona). Hierna hebben we onder het genot van een kopje koffie de toespraak van de Koning beluisterd met z’n allen. Kortom: een samenzijn om niet gauw te vergeten."

Vragen CDA en D66 over steun taxibedrijven

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Namens politieke partijen D66 en CDA zijn aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over steun aan taxibedrijven.

'Gemeente Bergen op Zoom zou samen met andere gemeenten in West-Brabant en de provincie financiële steun geven aan door de corona- maatregelen en daardoor wegvallende ritten getroffen taxibedrijven. De bedrijven verzorgden deeltaxi-vervoer voor WMO-cliënten, maar die blijven nu massaal thuis. Het totaal van de reddingsactie kost ongeveer 1,5 miljoen euro en wordt gedragen door de zestien betrokken gemeenten. De reddingsactie zelf zou minder kosten dan de begrote kosten voor de diensten. Wij begrijpen dat de gemeenten de bedrijven graag overeind willen houden, opdat er als de maatregelen geëindigd zijn ook nog aanbod van taxi’s is. Ook kunnen wij ons er wel iets bij voorstellen dat een nieuwe aanbesteding bij faillissement mogelijk tot hogere kosten zou leiden. Echter dat kan ook anders uitpakken! In het licht van de huidige financiële situatie van de gemeente Bergen op Zoom, had dit aan de raad voorgelegd moeten worden", stellen Carinne Elion-Valter, fractievoorzitter D66 Bergen op Zoom en Hans-Peter Verroen, fractievoorzitter CDA Bergen op Zoom. Zij vragen het college om uitleg en antwoord op vragen over precedentwerking, hoogte van de bijdrage en voorwaarden inzake overheidssteun.


Gemeente onderzocht impact coronavirus

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Gemeente Bergen op Zoom voerde begin april een impactmeting uit van het coronavirus op inwoners. De resultaten van deze meting zijn afgelopen week gepresenteerd.

De impact van het coronavirus op inwoners is groot, inwoners maken zich zorgen. Tegelijkertijd kunnen de meeste inwoners zichzelf goed redden in deze tijd. Ze hebben vertrouwen in de maatregelen en aanpak en zien ook positieve kanten. De resultaten van het onderzoek gebruikt de gemeente om in verbinding te blijven met de inwoners en om de aanpak bij te kunnen sturen.
Het impactonderzoek vond plaats tussen 3 en 10 april 2020. De gemeente baseerde de vragenlijst op de vragenlijst die het PON in opdracht van de provincie Noord-Brabant gebruikte. In de vragenlijst komen de gevoelens, ervaringen, houding en het gedrag van inwoners aan bod. Ook konden inwoners tips geven aan de gemeente en was er ruimte voor opmerkingen.