Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Maria in de meimaand

We hebben van tijd tot tijd de behoefte om tot rust te komen. Niet alleen de behoefte om te zitten, om het lijf rust te geven, maar misschien ook wel het hoofd en het hart.

Vele kerken hebben een plekje voor Maria. Even je zorgen en vragen bij de H. Maria neerleggen. En we hebben meestal wel aardig wat om bij Maria neer te leggen. En, via haar, bij Jezus, bij God. Zorgen om ziektes, zoals het Coronavirus, een overlijden, velen hebben er mee te maken, niet naar buiten, werkeloosheid, financiële problemen, irritaties, relatieproblemen, geen bezoek van de (klein)kinderen en wat al niet. Maria is een vrouw waarbij we ons bij thuis mogen voelen, met wie we onze zorgen, angsten, dankbaarheid mogen delen, omdat ze zo gewoon is, gewoon omdat ze er is, om haar stille aandacht. Omdat de ze de moeder van Christus is en de moeder van ons allemaal.

De Kerken In onze parochie De Bron hebben allemaal een plaats voor onze Moeder Maria waar kaarsjes aangestoken kunnen worden.

De Mariakapel in Ossendrecht en Hoogerheide zijn overdag open. Ook de Kerk in Huijbergen is veelal in de middag open.

Dan is er nog de Mariakapel aan de Wouwbaan in Hoogerheide waar u een kaarsje kunt branden. Deze kapel in zijn huidige staat vindt zijn oorsprong met de bevrijding van Woensdrecht, nu 75 jaar geleden. Het Mariabeeld in de kapel is naar verluidt geschonken door de toenmalige bewoners van de Wouwbaan omdat de Wouwbaan bespaard is gebleven van oorlogsgeweld. Ook deze Mariakapel is in de meimaand elke dag open. Als de vlag uit hangt kunt u er rustig binnen lopen.

Het is goed, en het mag van onze premier Mark Rutte, om een wandeling te maken, als we ons maar aan de anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Wandel gerust naar de Mariakapel, steek een kaarsje aan, en een ‘Wees gegroetje’ bidden of de Rozenkrans.

Diaken Ryan Keetelaar

In verband met de maatregelen tegen het Corona virus gaan de vieringen tot nader bericht NIET door.

Het parochiekantoor is tot nader bericht gesloten. U kunt ons wel bellen (0164-612521) of mailen locatiehoogerheide@kpnmail.nl

Protestantse kerk Woensdrecht


Verzorgingshuizen Parochie de Bron


In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Eucharistieviering: voorganger pastor Sebastian Chazoor. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41 en via www.slos.nl direct livestream te volgen. Intenties: Corrie Loos-Bos; Afra van Wezel-'t Jong; Dina Roosenboom-Suijkerbuijk en Antonius Goossens. Overleden: Ria Nuijten-Demmers.

Meimaand – Mariamaand

In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00 – 15.30 uur. Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. Of om zomaar even rustig bij haar te zitten. Welkom!
I.v.m. alle beperkingen zal de speciale Mariaviering dit jaar niet worden gehouden.

Licht in de duisternis

Het is een bekend gezegde ‘licht zien in de duisternis’. Juist nu verlangen we hier naar, zoals ook Jezus’ leerlingen verlangen om naar buiten te gaan om over de grenzen van hun muren te roepen: ‘Het is niet voorbij, maar Jezus leeft!’

Hetzelfde verlangen om naar buiten te gaan voelen wij ook. Om buiten onze muren het voorjaar te vieren, vakantieplannen te maken of eerst maar eens terug te keren naar de normale gang van zaken. Kinderen naar school, winkels en bedrijven open, reizen met de trein of de bus, naar je werk gaan, collega’s ontmoeten, sporten, samen naar muziek luisteren of toneel kijken, op zondag naar de kerk gaan. Het rijtje van wat wij gewoon vinden is oneindig lang. De werkelijkheid van nu is een stuk weerbarstiger. De anderhalve meter samenleving, intelligente lockdown. Wie had die woorden een jaar geleden durven dromen.

Is er dan helemaal geen hoop meer?

Als we naar de leerlingen van Jezus kijken. Zij hadden zichzelf opgesloten en waren bang na Jezus’ dood. Jezus moest zelf binnenkomen om te laten zien: kijk dit ben Ik. Zie mijn handen en mijn zijde. Ik kom jullie vrede brengen en toekomst en perspectief. Met zijn allen gaat het lukken. Vertel de mensen maar dat er hoop is voorbij alle ellende en wees bij mensen die het moeilijk hebben. Troost die mensen, help ze, wees bij hen. Het kost de leerlingen tijd om perspectief te zien. Gelukkig hebben ze hun geloof en hebben ze elkaar. Zo gaan ze de wereld in. Gesterkt en een rugzak vol ervaringen die hen helpen om mensen bij te staan.

Lenie Robijn, pastoraal werkster

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


In de viering in de Gummaruskerk te Steenbergen van zaterdag 9 mei om 17.00 uur gedenken wij: Jaantje de Booij.
Mededeling: Mocht u intenties af willen laten roepen in de SLOS uitzending van uit de Eucharistieviering in Steenbergen kunt u deze doorgeven aan het Parochiesecretariaat van de H. Antonius van Padua te Lepelstraat tel.: 0164-682525 of bij H. Wouts tel.: 0164-682575.

Onze kerk is iedere dinsdag – en zondagochtend geopend van 11.00 tot 12.00 uur om iedereen gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken.
Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Natuurlijk kunt u ook Iedere dag van zonsopgang tot zonsondergang een kaarsje aansteken in de kapel naast onze kerk.


Sint Martinuskerk Halsteren


Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.


Mantelzorg online

REGIO - Door de coronacrisis komt er extra druk op de schouders van mantelzorgers. Er valt professionele zorg uit, de zorgen over een naaste nemen toe en de mogelijkheden voor sociale contacten worden beperkter.

Ondanks de afstand, zet mantelzorg Brabantse Wal zich in om mantelzorgers juist in deze periode te ondersteunen. Om de afstand wat kleiner te maken, komen we op maandag 18 mei online naar de mantelzorgers toe. Van 19:00 – 20:00 wordt er een digitale bijeenkomst georganiseerd. Margot Emmen, van het Huis van Morgen, laat zien hoe de zorg met praktische en technologische tips en middelen kan worden verlicht.

De bijeenkomst zal worden opgenomen, zodat deze op een later tijdstip kan worden teruggekeken. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u eventuele vragen insturen.

Wilt u graag deelnemen aan de online uitzending? Dan kunt u zich aanmelden via aanmelden@mantelzorgboz.nl. Na de aanmelding ontvangt u een link en uitleg voor deelname.