Luc de Nijs geeft een presentatie over het toekomstig zorgcomplex aan de Raadhuissstraat in Hoogerheide.
Luc de Nijs geeft een presentatie over het toekomstig zorgcomplex aan de Raadhuissstraat in Hoogerheide. Foto: Bep Tielemans

Realisatie zorgappartementen

HOOGERHEIDE - De bouw van zorgappartementen aan de Raadhuisstraat 20-32 in Hoogerheide is een stap dichterbij gekomen.

Als alles meezit verwacht Bouwgroep de Nijs Soffers komende zomer het plan rond te hebben en te kunnen starten. Eind volgend jaar hoopt de Bouwgroep de zorgappartementen op te kunnen leveren. Momenteel ligt het voorontwerp ter inzage. Het zorgcomplex omvat intussen 138 appartementen voor bewoners die 'zware zorg' nodig hebben. Stichting tanteLouise heeft onderbouwd dat hier behoefte aan is. TanteLouise heeft aangegeven de appartementen na realisatie te willen gaan huren.

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Woensdrecht had anderhalf jaar geleden aan tanteLouise en Bouwgroep de Nijs - Soffers aangegeven dat er in de gemeente behoefte is aan meer voorzieningen voor 'zware zorg'. Veel hulpbehoevende Woensdrechtenaren worden momenteel in andere gemeenten geplaatst. Los van deze aanvraag voor nieuwbouw zal er apart ook een aanvraag voor nieuwbouw van zorgcentrum Mariahove in Ossendrecht ingediend worden. Met de toenemende vergrijzing zal de komende tientallen jaren de vraag naar complexe zorg in de gemeente Woensdrecht nog groter worden. Wil tanteLouise blijvend kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden, dan is eigentijdse nieuwbouw van groot belang. Zowel voor de cliƫnten als voor de medewerkers.

Bij de zorgappartementen in Hoogerheide komen bergingen, openbare parkeerplaatsen, een parkeergarage en gezamenlijke binnentuin. Aan de voorzijde komt een restaurant, ruimte voor fysiotherapie, kapper en een winkeltje.

Artists impression zorgcomplex.
Afbeelding
Locatie zorgcomplex Raadhuisstraat