Presentatie van videochatten in het participatiecafé Woensdrecht.
Presentatie van videochatten in het participatiecafé Woensdrecht. Foto: Bep Tielemans

Beiaardconcerten Koningsdag en Bevrijdingsdag

HALSTEREN - BERGEN OP ZOOM - Op verzoek van burgemeester Petter verzorgen beiaardiers Janno den Engelsman en Toni Raats concerten op Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Op het carillon van de Martinustoren in Halsteren speelt op Koningsdag beiaardier Toni Raat toepasselijke nummers tussen 16.00 en 17.00 uur. Op Koningsdag klinken de klokken van het carillon van de Peperbus in Bergen op Zoom tussen 10.00 en 11.00 uur. Zo ook op 5 mei, Bevrijdingsdag. Vanuit de Martinustoren in Halsteren klinkt dan muziek tussen 12.00 en 13.00 uur. Op deze dag worden beide concerten verzorgd door Janno den Engelsman.


Videochatten vanuit participatiecafé Woendrecht

WOENSDRECHT - In het participatiecafé te Woensdrecht werd donderdagmiddag een nieuw initiatief tot videochatten vanuit Woensdrecht Werkt gepresenteerd.

Maarten Bakx legt uit wat deze dienst in houdt. "Voor het videochatten wordt de app Jitsi gebruikt. Jitsi, of eigenlijk Jitsi Meet, is een videochatdienst die het mogelijk maakt voor deelnemers om met elkaar te praten met beeld en geluid. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld voorleesuurtjes te organiseren, om met elkaar te zingen, te praten en met de buitenwereld contact te hebben in tijden waarin een deel van de bevolking in isolatie zit. Er is gekozen voor Jitsi omdat deze dienst veilig is, maar ook laagdrempelig. Zo kán er een app geïnstalleerd worden op telefoon/tablet, maar móet dat niet; de dienst is ook via een website te benaderen. Ook op de computer. En gebruikers hoeven geen account aan te maken. De videochat is te benaderen op https://meet.jit.si/participatiecafe..


Vette cheque voor Voedselbank Goed Ontmoet

OSSENDRECHT - Voedselbank Goed Ontmoet locatie Ossendrecht werd afgelopen donderdag bijzonder aangenaam verrast. Directeur Jan Vriens van Graphic Packaging Hoogerheide kwam samen met HR-manager Rachel Konings een cheque uitreiken aan Leo den Heijer en Corry Damen van de voedselbank.

Met de donatie van van maar liefst € 4600,- is Goed Ontmoet uitermate blij. "Nu het Coronavirus zich heeft verspreid, worstelen veel mensen in onze gemeenschap om hun families te voeden en vertrouwen de voedselbanken op de gemeenschap om een helpende hand te bieden. Graphic Packaging heeft besloten om € 4600 te doneren aan de voedselbanken in de gemeenschappen rondom alle fabrieken over de hele wereld waarin we actief zijn. Deze financiële bijdragen doen wij dus niet alleen hier lokaal, maar op vele plekken in de wereld", legde Jan Vriens uit.

Zowel GP Hoogerheide als de organisatie Goed Ontmoet zijn onderdeel van de totale voedselketen in de regio Ossendrecht/Hoogerheide en Bergen op Zoom, waar beide organisaties vestigingen hebben. "Met deze financiële bijdrage willen wij Goed Ontmoet helpen om door te gaan met het op tafel brengen van voedsel in onze lokale gemeenschappen, door de levering en verzameling van producten. Wij vertrouwen erop dat deze bijdrage hen een steuntje in de rug geeft in deze bijzondere tijden. Wij wensen alle vrijwilligers en klanten van Goed Ontmoet het beste toe!", aldus de directeur van het gulle bedrijf. Voorzitter Corry Damen en floormanager Leo den Heijer van uitgiftepunt De Remise waren zeer verheugd.

Uitreiking cheque door Graphic Packaging aan Voedselbank Goed Ontmoet in Ossendrecht.