Burgemeester Frank Petter
Burgemeester Frank Petter Foto: Bep Tielemans

Dertien inwoners Koninklijk onderscheiden

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen voorafgaand aan Koningsdag kon dit jaar niet plaatsvinden op de wijze waarop gemeente Bergen op Zoom dit graag had gezien. Dus geen feestelijke gebeurtenis in Theater de Maagd, waarbij de dit jaar dertien decorandi uitgebreid in het zonnetje werden gezet, toegesproken werden door burgemeester Petter en de onderscheiding kregen opgespeld.

De beperkende maatregelen die verband houden met het Coronavirus maakten het dit jaar niet mogelijk om de uitreiking op deze wijze te laten plaatsvinden. Toch kregen de decorandi de aandacht die zij verdienen, omdat deze mensen bijzondere betekenis hebben voor onze gemeenschap. Er was daarom gekozen voor een alternatief en passend programma. Vrijdagochtend vóór 13.00 uur nam burgemeester Petter telefonisch contact op met de decorandus om te vertellen dat hem/haar een Koninklijke onderscheiding is toegekend. In heel Nederland werd dit op deze wijze gedaan naar de richtlijnen van de Provincie en de Kanselarij.

Burgemeester Petter heeft ervoor gekozen om alle decorandi persoonlijk toe te spreken. Deze toespraken zijn op een eerder moment opgenomen in de studio van ZuidWest TV en waren te volgen op de website van ZuidWest TV. De decorandi kregen 24 april deze link ook toegestuurd zodat hij/zij de toespraak konden zien en beluisteren.

Op een later moment, wanneer de beperkingen zijn opgeheven, zal er een receptie worden georganiseerd waarbij de Koninklijke onderscheidingen door de burgemeester alsnog persoonlijk worden opgespeld. In gemeente Bergen op Zoom zullen de volgende inwoners als Lid in de Orde van Oranje Nassau een Lintje ontvangen:

Uit Halsteren: de heer Wilfried Willemen (61), zeer betrokken bij Badmintonvereniging The Flying Shuttle '57.

Uit Bergen op Zoom: mevrouw Tilly Meijer-Tebbens (77), vrijwilligster OLV van Lourdeskerk; de heer Peet Bakx (63), o.a. Stichting Bevrijding Brabantse Wal; de heer Kees-Jan van Vliet (55), Volleybalvereniging Sic Pugno en Oranjecomité, de heer Ton van der Sluijs (76), BAS en ondernemersverenigingen; de heer Sjaan van den Boom (70), Tamboerkorps Odiles Rapid; de heer Guido Elzakkers (55), o.a. Bouwclub De Krabbekweekers en evenementen; mevrouw Lian Slokkers-Scheffelaar (60), Bouwclub De Krabbekweekers en decorbouw, de heer Rob Buijs (58), o.a. Stichting Vastenavend en Proefmei; de heer Frans Suijkerbuijk (65), o.a. Stichting Vastenavend e.a. culturele organisaties; de heer Eric Elich (52), o.a. Stichting Vastenavend en openluchtspektakels als Maria Ommegang; de heer Paul Versijp (52), culturele evenementen en Canadese relaties i.k.v. Bevrijding.

De heer Joop Mijsbergen (85), beeldend kunstenaar, zal als Ridder in de Orde van Oranje Nassau een Koninklijke onderscheiding ontvangen.


Foto: Burgemeester Frank Petter zal de Koninklijke onderscheidingen later dit jaar uitreiken.

Burgemeester Frank Petter