Afbeelding
Foto:

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide, tel. 0164-612521 of locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Momenteel is het parochiekantoor gesloten, maar u kunt ons wel bellen of mailen.

De openbare vieringen zijn op dit moment helaas niet mogelijk vanwege het corona-virus. Wel kunt u op zondagochtend op de televisie om 10.00 uur op NPO 2 kijken naar de uitzending van een Eucharistieviering. Ook is er op vrijdagavond een uitzending van ReliVisie Extra op Zuidwest tv met een moment van bezinning en muziek vanuit een van de kerken uit onze streken.

Ook de Mariakapellen in de kerken van Hoogerheide en Ossendrecht zijn overdag geopend voor uw persoonlijk gebed en voor het aansteken van een kaarsje. U bent hier van harte welkom.

Voor de actuele ontwikkelingen in onze parochie en nieuwsberichten verwijzen wij u graag naar onze website www. samenkerk.nl.

Protestantse kerk Woensdrecht


Verzorgingshuizen Parochie de Bron


In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Zaterdag 2 mei: Eucharistieviering: voorganger pastoor Hans de Kort. Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41. Intenties: Dina Roosenboom-Suijkerbuijk; Afra van Wezel- 't Jong; Cornelia en Adrianus van Tiggelen en dochter Miny en Antonius Goossens. Overleden: Ria Nuijten-Demmers.

Meimaand – Mariamaand: In deze maand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00 – 15.30 uur. Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. Of om zo maar even rustig bij haar te zitten. Welkom! I.v.m. alle beperkingen zal de speciale Mariaviering dit jaar niet worden gehouden

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Bij het overlijden van pastoraal werker Hein Paulissen:


Voor de meesten zal het een vreemde Pasen zijn geweest. In kleine groep of alleen thuis, buiten geen evenementen, in de kerken geen publieke vieringen. En voor sommigen onder ons waren het extra moeilijke Paasdagen als iemand uit je familie-of vriendenkring in het ziekenhuis ligt met ernstige klachten vanwege het virus of als een dierbare pas gestorven is.

In onze parochies werden we getroffen door het overlijden vlak voor het paastriduüm van onze pastoraal werker en collega Hein Paulissen. Hein was al langere tijd ernstig ziek. Gelukkig hebben we wel als parochies van hem afscheid kunnen nemen in een viering op 1 december 2019. We hebben hem toen kunnen bedanken voor al zijn inzet in onze Sint Annaparochie sinds 2010 en in de Sint Christoffelparochie sinds 2013. We zullen hem missen.

In uitvaartdiensten die hij zelf leidde in onze kerken heeft hij steeds het paasgeloof verkondigd. Dit geloof gaf hem steun tijdens zijn ziekte en gaf hem hoop op leven voorbij de dood. Moge het eeuwige licht hem verlichten en moge Alice, Gerard en Jeroen troost vinden. We condoleren hen en allen die Hein zullen missen.
Mede namens de parochianen en de collega’s Lenie, Sebastian, pater Bertus, pastoor Hans de Kort.

Uitzending eucharistieviering vanuit Gummaruskerk:

Elke zaterdagavond om 17.00 uur wordt vanuit de Sint Gummaruskerk te Steenbergen een Eucharistieviering uitgezonden. Dit gebeurt via de SLOS (Stichting Lokale Omroep Steenbergen). De uitzendingen zijn te volgen via KPN kanaal 1402 (radio: 1102) en Ziggo kanaal 41 (radio: kanaal 916). Via de website www.sintannaparochie.com (uitzending gemist) kunt u deze vieringen later altijd terugkijken.

Het opgeven van misintenties:

Voor de zaterdagavondvieringen in de Sint Gummaruskerk kunt u mis-intenties opgeven via het secretariaat van onze parochiekern. Let op: het secretariaat is in de periode van de coronacrisis alleen telefonisch te bereiken op donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt uw misintentie ook in de brievenbus van het parochie-centrum doen of opgeven via de website www.sint-christoffel.nl

Quirinuskerk opengesteld:

De deuren van onze Quirinuskerk staan iedere zondag van 14.15 tot 15.30 uur open om iedereen die daar prijs op stelt de gelegenheid te geven voor persoonlijk gebed, rust vinden, een kaarsje opsteken. We vragen aan de bezoekers om de gevraagde afstand te houden tot andere kerkgangers en indien men verkouden is niet te komen, maar thuis te bidden.

De Antonius van Padua Kerk is eveneens opengesteld:

Iedere dinsdag – en zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur. Om een kaarsje aan te steken en voor een persoonlijk gebed. We houden ons aan de richtlijnen van de RIVM.

Op 1 en 3 mei wordt op de Zuidwest TV het programma Relivisie uitgezonden vanuit onze Antonius van Padua kerk in Lepelstraat.

Meimaand - Mariamaand

In de meimaand zal de Quirinuskerk iedere zondagmiddag geopend zijn van 14.00 – 15.30 uur. Het beeld van Maria heeft een centrale plaats in de kerk en ieder is welkom om bij haar te bidden, een kaarsje aan te steken of haar een bloemetje te geven. Of om zo maar even rustig bij haar te zitten… Welkom!

Actuele informatie:

Bezoek voor actuele informatie ‘Geloven tijdens de coronacrisis’ op de website van onze parochie: www.sint-chirstoffel.nl

Sint Martinuskerk Halsteren


Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.


KBO steekt leden een hart onder de riem

HALSTEREN - De koffie/thee-uurtjes vanuit KBO Halsteren en het samen zijn is nu niet mogelijk. Zelfs het feest van 70-jarige bestaan staat op de tocht.

In deze zware tijden voor onze doelgroep gaat het bestuur 'een lichtpuntje' bezorgen. Alles op veilige afstand! Onze vrijwilligers gaan op pad om de leden op te vrolijken met aardige presentjes, iets lekkers en een aanmoedigend woord.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding