Ismet Bor voor 'zijn' Droomfabriek die 1 augustus leeg moet zijn.
Ismet Bor voor 'zijn' Droomfabriek die 1 augustus leeg moet zijn. Foto: Bep Tielemans

Droomfabriek aan Tholenseweg stopt

HALSTEREN - Het valt hem best zwaar over 'zijn' Droomfabriek te vertellen want de kringloopwinkel aan de Tholenseweg in Halsteren is voor Ismet Bor zijn lust en leven. Zoals het er nu voorstaat komt hieraan per 1 augustus aanstaande een einde. Mede door de coronacrisis gaat de Droomfabriek versneld ter ziele, dit tot spijt van klanten die er regelmatig komen.

Vijf jaar geleden vestigden Ismet Bor (53) en Nezos Demirel hun kringloopwinkels onder één dak op de unieke locatie Tholenseweg 4 in Halsteren. "Zes dagen in de week ben ik hier aanwezig en maandelijks hebben mijn vrouw en ik veel geïnvesteerd in dit bedrijf. Nu zijn al onze spaarcentjes op en ons gezin moet wel blijven eten. Gelukkig is mijn vrouw als zelfstandige sinds kort werkzaam voor een nieuw bedrijf. We trokken klanten uit de wijde regio en zelfs uit het buitenland. Er is tevergeefs geprobeerd de kringloopwinkel over te laten nemen", vertelt Ismet Bor, die zelfs in de buurt van de Droomfabriek is komen wonen. In de beginperiode bloeide de Droomfabriek uit tot een sfeervolle kringloopwinkel die bol stond van creativiteit en veel enthousiaste vrijwilligers maar de laatste tijd ging het steeds moeilijker. "We hadden eigenlijk meer verwacht van de dagbesteding die we hier aanbieden. Vanwege de coronacrisis zijn trouwe vrijwilligers gestopt en moesten we minder open. De huur gaat echter gewoon door", zegt Ismet, die gelukkig heel handig en sociaal is en dertig jaar een eigen zaak runde. Hij wil misschien verder met een klusbedrijf voor oudere mensen.
Petra Gladdines en haar zoon Jibbe vinden het erg jammer dat de Droomfabriek weggaat. Jibbe: "Het is zo’n gezellige plek, je kunt er altijd naar toe om even wat te drinken en te eten na het fietsen, of om even te zitten. lk knutsel graag en bij de kringloper kan ik altijd terecht om goedkope spullen te kopen, zoals skeelers, een tennisracket of hockeysticks." Petra: "Soms ben ik op zoek naar oude meubeltjes om op te knappen. Dan vind ik voor een paar euro bijna altijd iets leuks bij de kringloper. Ook voor school koop ik er regelmatig spulletjes. Het zou zonde zijn als deze kringloper weg moet. Ook voor de projecten die de eigenaar opzet voor bijvoorbeeld mensen die niet sterk op de arbeidsmarkt staan." Linda Vriens vindt het 'eeuwig zonde' als de Droomfabriek niet kan blijven voortbestaan: "Het is een unieke combinatie van kringloop en nieuwe spulletjes. Veelzijdig in producten en met uiterst vriendelijk, meedenkend en behulpzaam personeel."





De Droomfabriek in beter tijden met een groep vrijwilligers.