Controle op drugs

PUTTE - HOOGERHEIDE - De Nederlandse en Belgische politie hebben zaterdag 18 april, opnieuw een handhavingsactie, gericht op drugscriminaliteit, gehouden in de gemeente Woensdrecht. In het Moretusbos op de grens van Nederland en België trof de politie twee Belgen aan met een hoeveelheid hennep. In de Raadhuisstraat in Hoogerheide hielden agenten rond 20.10 uur een bekende drugsdealer (29) uit Bergen op Zoom aan die in het bezit was van hennep. Het is de derde keer in korte tijd dat de Nederlandse en Belgische politie een handhavingsactie houden in de gemeente Woensdrecht. Aan de Belgische kant van de grens controleerde de politie te paard. De Nederlandse politie controleerde aan de Nederlandse kant van de grens vanaf een mountainbike en vanuit de auto. Agenten hebben de hennep in beslag genomen en de twee Belgen teruggestuurd naar België. Van de Belgische politie heeft het tweetal vervolgens een boete van 250 euro gekregen voor het zonder geldig vignet oversteken van de grens. De aangehouden man uit Bergen op Zoom is naar een politiecellencomplex gebracht en is verhoord.


Woningsdag in Putte

PUTTE - In wat voor een rare tijd leven we nu! Om toch de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbij te laten gaan wil Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte (SSCEP) het dorp Putte graag versierd zien. Daarom zijn de volgende acties bedacht: * Doe mee met de kleuractie, lever je kleurplaat in op het adres Antwerpsestraat 26, uiterlijk op 27 april 2020. De kleurplaten zullen aan de ramen opgehangen worden zodat iedere voorbijganger ze kan zien. De kleurplaat ontvangen de kinderen die op BS Op Dreef zitten via de mailbox, of haal hem op bij AH of de Jumbo (enkel in Putte) of print hem vanaf de Facebook pagina van Stichting Sociale Culturele Evenementen Putte. Vermeld op de achterkant je naam, leeftijd, geslacht en een mailadres waar we je kunnen contacteren. Na afloop van de Coranatijd ontvang je dan een leuke attentie. * Versier je huis/tuin/straat met rood/wit/blauw/oranje. De mooist versierde wint een leuke prijs. Let op: om in aanmerking te komen voor de prijs moeten het wel eigen, door jonge kinderen, geknutselde materialen zijn. Uitgezonderd ballonnen natuurlijk. Om verder in aanmerking te komen voor de prijs moet je een foto afleveren. Dit kan op de Facebookpagina onder het bericht versier je huis/tuin/straat. Heb je geen facebook maak dan een foto, print deze en gooi hem in de brievenbus op Antwerpsestraat 26 in Putte. De vrijwilligers van SSCEP hopen op veel deelnemers zodat Putte er die dagen kleurrijk uitziet. Succes met het knutselen namens en voor allen een fijne Woningsdag gewenst.


Kabel- en leidingwerk

GEMEENTE WOENSDRECHT - Burgemeester en wethouders van Woensdrecht bieden de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren (AVOI) ter vaststelling aan de gemeenteraad aan. In de openbare ruimte vinden regelmatig werkzaamheden plaats voor het aanleggen, in stand houden en opruimen van kabels en leidingen. Deze werkzaamheden hebben een directe relatie met het dagelijkse functioneren van de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn het opbreken van trottoirs en straten, omleidingen van het verkeer en hinder voor gebruikers van de openbare ruimte en omwonenden. Het is daarom belangrijk dat de gemeente het juiste beleid inzet zodat de regie, coördinatie en handhaving met betrekking tot deze werkzaamheden op een adequate wijze gevoerd kan worden. Bij de gemeente en de netbeheerders is behoefte aan eenduidige regels.


Noodzaak nieuwe regelgeving

De ondergrond van de openbare ruimte raakt steeds voller met een groot aantal kabels en leidingen. Denk maar aan kabels en leidingen voor telecommunicatie, water, stroom etc. De verschillende partijen hebben allemaal andere belangen en uitgangsposities. De gemeente heeft de coördinerende rol voor het goed verloop van de werkzaamheden. Door het instellen van de AVOI wordt iedere aanvraag van elke netwerkbeheerder eenduidig behandeld. Voor de gemeente wordt het toezicht en de handhaving hiermee ook uniform. Ook worden de kosten en de overlast beperkt wanneer planning, voorbereiding en uitvoering beter op elkaar afgestemd worden.


Wethouder Van Agtmaal: “Met de vaststelling van de AVOI wordt de gewenste uniformiteit bereikt voor handhaving van alle technische, administratieve en veiligheidsbepalingen die de gemeente stelt aan de aanleg, instandhouding en opruiming van alle ondergrondse infrastructuur middels een verordening die voldoet aan de wettelijke kaders. Ondanks de verschillende uitgangsposities van partijen, wordt door de gemeente harmonisering en uniformering van de uitvoering van werkzaamheden nagestreefd.”


Vervolg

De Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren is nu vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. De volgende stap is vaststelling door de gemeenteraad. Vervolgens zullen de leges aangepast dienen te worden. In de huidige situatie wordt namelijk verschil gemaakt tussen aanvragen van telecom- en nutsbedrijven. Ook dit wordt uniform met de AVOI.