Afbeelding
Foto:

Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte. Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide, tel. 0164-612521 of locatiehoogerheide@kpnmail.nl. Momenteel is het parochiekantoor gesloten, maar u kunt ons wel bellen of mailen.

De openbare vieringen zijn op dit moment helaas niet mogelijk vanwege het corona-virus. Wel kunt u op zondagochtend op de televisie om 10.00 uur op NPO 2 kijken naar de uitzending van een Eucharistieviering. Ook is er op vrijdagavond een uitzending van ReliVisie Extra op Zuidwest tv met een moment van bezinning en muziek vanuit een van de kerken uit onze streken.

Ook de Mariakapellen in de kerken van Hoogerheide en Ossendrecht zijn overdag geopend voor uw persoonlijk gebed en voor het aansteken van een kaarsje. U bent hier van harte welkom.

Voor de actuele ontwikkelingen in onze parochie, foto’s van de wijding van de paaskaarsen en nieuwsberichten verwijzen wij u graag naar onze website www. samenkerk.nl.

Protestantse kerk Woensdrecht


Ook in maand april gaan de kerkdiensten in de Protestantse kerk te Ossendrecht niet door. Wanneer ds. W. Lolkema preekt, wordt dit uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl (26 april).

Verzorgingshuizen Parochie de Bron


In verband met het coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Zaterdag 25 april: Eucharistieviering: Uitzending vanuit de Gummaruskerk te Steenbergen om 17.00 uur te volgen via Ziggo kanaal 41. Intenties: Dina Roosenboom-Suijkerbuijk; Afra van Wezel-'t Jong; Corrie Hector-de Feber; alle overledenen van de KBO. Onlangs overleden Ria Nuijten-Demmers. Zondagmiddag is de kerk geopend van 14.15 uur tot 15.30 uur.

Voor de meesten zal het een vreemde Pasen zijn geweest. In kleine groep of alleen thuis, buiten geen evenementen, in de kerken geen publieke vieringen. En voor sommigen onder ons waren het extra moeilijke Paasdagen als iemand uit je familie- of vriendenkring in het ziekenhuis ligt met ernstige klachten vanwege het virus of als een dierbare pas gestorven is. In onze parochies werden we getroffen door het overlijden vlak voor het paastriduum van onze pastoraal werker en collega Hein Paulissen. Hein was al langere tijd ernstig ziek. Gelukkig hebben we wel als parochies van hem afscheid kunnen nemen in een viering op 1 december 2019. We hebben hem toen kunnen bedanken voor al zijn inzet in onze Sint Annaparochie sinds 2010 en in de Sint Christoffelparochie sinds 2013. We zullen hem missen. In uitvaartdiensten die hij zelf leidde in onze kerken heeft hij steeds het paasgeloof verkondigd. Dit geloof gaf hem steun tijdens zijn ziekte en gaf hem hoop op leven voorbij de dood. Vanuit de pas in de paaswake ontstoken nieuwePaaskaars zullen we in de uitvaart de kaarsen laten branden rond de baar van Hein. Moge het eeuwige licht hem verlichten en moge Alice, Gerard en Jeroen troost vinden. We condoleren hen en allen die Hein zullen missen. Mede namens de parochianen en de collega’s Lenie, Sebastian, pater Bertus, pastoor Hans de Kort

Christoffelparochie Antonius van Padua Lepelstraat


Wij gedenken onze dierbare overledenen: Naantje Huijbregts e.v. Jos Houtepen; Christ van Loenhout e.v. Mientje van Schilt; Cor van Osta- Laanen; Zus Bogers w.v. Louis Bakx; Jaantje de Booij. Mededeling: Onze kerk is iedere dinsdag- en zondagmorgen geopend van 11.00 tot 12.00 uur om iedereen de gelegenheid te geven voor een persoonlijk gebed en om een kaarsje aan te steken. Uiteraard houden we ons aan de geldende richtlijnen van het RIVM en onze overheid.

Sint Martinuskerk Halsteren


Voorlopig vervallen de erediensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer.


Zonnebloem Lepelstraat zoekt versterking

LEPELSTRAAT - De Zonnebloem afdeling Lepelstraat is op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij diverse activiteiten.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze probeert deze mensen bijzondere momenten te bezorgen. Met het doen van iets heel kleins, kun je al heel veel betekenen voor iemand anders. En dit kan op verschillende manieren: bij iemand op huisbezoek gaan, of helpen met het organiseren van activiteiten. Helpen tijdens een dagje uit en helpen tijdens activiteiten.

De Zonnebloem in Lepelstraat probeert iedere twee maanden een leuke activiteit voor de gasten te organiseren en brengt bezoekjes aan huis. Een keer per jaar wordt een dagje uit georganiseerd. Momenteel bestaat het team uit dertien vrijwilligsters en zijn er 68 gasten. Wie het team van De Zonnebloem Lepelstraat wil komen versterken en mee wil helpen kan bellen naar Ineke van Drunen, secretaris: 06-36015524 of Marieta Dam, voorzitter: 06-45230073.

Attentie op Mariahove

OSSENDRECHT - De bewoners en personeel van het Ossendrechtse verpleegtehuis Mariahove zijn met Pasen in het zonnetje gezet door het Ossendrechtse Dorpsplatform.

Allemaal werden ze getrakteerd op een doosje heerlijke bonbons, een leuke attentie in deze coronatijd. Verplegend personeel maakte een foto van een bewoonster: mevrouw Liza Meijlemans met de door het Ossendrechtse Dorpsplatform geschonken bonbons.

Afbeelding