Afbeelding
Foto:

Saamhorigheid troef bij Ter Wal

LEPELSTRAAT - Bij Ter Wal Woonzorg in Lepelstraat is iedereen gelukkig corona-vrij en doen ze hun uiterste best om dat zo te houden.

Wilma van Seventer licht toe: "We doen geheel aan sociale onthouding. Bezoek mag niet meer binnen komen, al zeker een maand. Wel mogen ze via het raam komen praten, maar alleen met vooraf een belafspraak, zodat het buiten niet te druk wordt. We skypen veel en Facetimen. We krijgen hartverwarmende reacties van buren die gratis plantjes komen brengen, gratis optreden in de tuin met de bewoners achter de ramen. En we ontvangen veel kaarten. Zelf maken we foto’s en films en zetten deze in de nieuwsbrief die alleen familieleden krijgen. Op die manier dragen we allemaal ons steentje bij in deze enerverende tijd, waar dus gelukkig ook mooie dingen uit voortkomen. De saamhorigheid is groot, merken we, ondanks de anderhalve meter afstand."

Op 4 mei neemt Ter Wal Woonzorg deel aan Dodenherdenking, door om 20.00 uur mee te doen aan de nationale ceremonie. Iemand blaast de taptoe, daarna zingt iedereen het Wilhelmus en wordt een bloemstuk gelegd bij het eigen monument voor alle oorlogsslachtoffers.

Afbeelding