Buitenlesdag BS De Wegwijzer, buitengewoon leerzaam.
Buitenlesdag BS De Wegwijzer, buitengewoon leerzaam. Foto: Betsy de Kock

Buitenlesdag van april naar september verplaatst

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - ZUIDWESTHOEK - REGIO - De Nationale Buitenlesdag is verplaatst naar dinsdag 22 september 2020.

Eerder maakten Jantje Beton en IVN Natuureducatie bekend dat de oorspronkelijke datum 7 april niet door kon gaan. Dit komt door de maatregelen die nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De 2800 scholen die zich hebben aangemeld ontvingen afgelopen week een e-mail met de nieuwe datum. Uiteraard blijft hun aanmelding gewoon staan. Scholen die zich nog niet hebben ingeschreven kunnen zich aanmelden via www.buitenlesdag.nl.


Online bomenbingo met Natuurmonumenten

REGIO - Met de maatregelen om het corona-virus in te dammen, zien de dagen er anders uit. Speciaal om alle thuisblijvers op weg te helpen, kun je via Natuurmonumenten een online bomenbingo downloaden.

Deelnemers leren zo meer over bomen die in de eigen tuin of buurt staan. Natuurmonumenten West-Brabant geeft daarnaast online tips en weetjes over de bomen uit de bingo. En… er is een prijs te winnen! Scholen dicht, anderhalve meter afstand van elkaar; wat moet je dán doen? Je kan meedoen met de Bomenbingo. Om mensen een nieuwe uitdaging te geven, is een ‘Oerrr-bomenbingo’ gratis te downloaden via: www.natuurmonumenten.nl/biodiversiteit/bomenbingo-je-eigen-buurt. “Er is genoeg groen in je eigen omgeving”, vertelt Miranda Fieret, boswachter communicatie en beleven. “Heb je wel eens opgelet welke bomen er bij jou in de buurt zijn? Wat ze zo bijzonder maakt? Doe mee aan de Bomenbingo en je komt erachter.” Elke woensdag en vrijdag staat er een boom uit de bomenbingo in de schijnwerpers. Op de facebookpagina www.facebook.com/WestBrabantNatuurmonumenten kunnen mensen tips vinden om de bomen te herkennen. “Aan welke boom zitten bijvoorbeeld die leuke helikoptertjes die naar beneden dwarrelen? En welke boom heeft een witte bast? Er is genoeg te ontdekken.” Alle bomen compleet? De eerste vijf deelnemers met complete bingokaarten krijgen een prijs opgestuurd.


Zusjes in de prijzen bij kleurwedstrijd

HALSTEREN - Hele originele inzendingen mocht de redactie van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant ontvangen na publicatie van diverse kleurplaten met medewerking van sponsoren. De zusjes Febe (6) en Jada (10) Bloemhof deden erg hun best vielen beiden in de prijzen.

Galwesp sp., Wespen, Galwespen (Cynipidae), Vliesvleugeligen (Hymenoptera), Insecten (Insecta), Geleedpotigen (Arthropoda), fauna, wesp, galwesp, insect - Achterveld, Leusden, Gelderse Vallei, Utrecht, Nederland, Europa
Jada en Febe Bloemhof kwamen met hun papa een attentie ophalen bij De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant.