Meer online regelen bij gemeente

GEMEENTE WOENSDRECHT - Om inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt de gemeente Woensdrecht versneld aan het uitbreiden van de digitale dienstverlening.

Sinds deze week hoeven inwoners voor twee zaken niet meer naar het gemeentehuis te komen: het aanvragen van een vervangende Saverpas en het aangeven van de geboorte van een kindje kunnen geheel digitaal worden geregeld.

Burgemeester Steven Adriaansen: “Wij doen wat we kunnen om onze inwoners zo goed mogelijk van dienst te zijn. De coronamaatregelen hebben echter ook gevolgen voor onze dienstverlening. Door te kijken welke producten en diensten we op afstand veilig en goed aan kunnen bieden, hopen we onze inwoners toch zoveel mogelijk tegemoet te komen. Versneld hebben we daarom de geboorteaangifte en de aanvraag voor een vervangende Saverpas gedigitaliseerd. Voor deze diensten hoeven mensen niet meer naar het gemeentehuis te komen. Via www.woensdrecht.nl kunnen mensen dit vanuit huis regelen.”

Wethouder Henk Kielman licht toe: "Later dit jaar zullen er nieuwe Saverpassen verstrekt worden, op veler verzoek twee per gezin." Overigens geldt ook bij de milieustraat aangepast beleid vanwege het coronavirus. Alleen als het strikt noodzakelijk is, kan er een bezoek aan de milieustraat plaatsvinden. Mensen mogen slechts met één persoon tegelijk uit de auto en moeten de aanwijzingen van het personeel aldaar opvolgen. De onlangs gestarte campagne om afval beter te scheiden krijgt een vervolg.